Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. február 14.

Főút melletti, elhagyott roncs miatt tárcsázták a segélyhívót Sárvár közelében

A 88-as főúton történt pályaelhagyásos baleset szombaton este. A sofőr a baleset után elment a helyszínről, a később érkezők viszont nem tudták, hogy mi a helyzet és értesítették a segélyhívót.

Sárvár felől Vát irányába tartott a 88-as főúton egy Citroen személyautó. A sofőr egy enyhén jobbra ívelő kanyarban áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd a jármű padkára futott.

A sodródó jármű nyoma a 88-as főúton

Az autó vezetője a nyomok alapján hirtelen kormánymozdulattal próbált visszatérni, emiatt a Citroen sodródni kezdett és a menetirány szerinti jobb oldalon vízelvezető árokba csapódott.

Elhagyott roncs a 88-as főút mellett, Sárvár közelében

A jármű vezetője a baleset után elhagyta a helyszínt. Nem volt arra utaló nyom, hogy megsérült volna. Azt sem tudjuk, hogy lehetett-e utasa? (Mindkét első légzsák kinyílt.)

Nyíltak a Citroen légzsákjai, a sofőr elhagyta a helyszínt

A roncsot látva több jármű is megállt, hogy megnézzék, tudnak-e segíteni, de senkit nem találtak a helyszínen, ezért értesítették a rendőrséget. A kiérkező helyszínelő az úttest mindkét oldalán megnézte az árkot és a szántóföldet is végigvilágította, de a sofőr (szerencsére) nem volt ott.

Vízelvezetőbe csapódott a 88-as főútról lesodródó autó

Közben a rendőrök keresték a jármű tulajdonosát, hogy kiderüljön, tud-e a balesetről, vagy ellopták az autóját?

Arról nincs információnk, hogy végül mire jutottak, de önmagában az, hogy a sofőr elhagyta a helyszínt nem szabálytalan akkor, ha a járműben senki sem sérült meg, illetve másnak, vagy másban nem okozott kárt, illetve a roncs nem képez forgalmi akadályt.

Elhagyott roncs a 88-as főút mellett, Sárvár közelében

Az ilyen roncsokat magára hagyni abból a szempontból nem szerencsés, hogy az árokparton álló, összetört autóval menet közben szembesülő sofőrök pl. a fékbe taposhatnak, ráfutásos balesetet okozva,  vagy megállás után rohanhat beléjük másik jármű. Célszerű ilyenkor jól látható helyre kitenni az elakadásjelző háromszöget, ami azzal kapcsolatban is jelzésértékű lehet, hogy nem 15 másodperccel korábban történt a baleset.

Elhagyott roncs a 88-as főút mellett, Sárvár közelében


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.