Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2021. március 29.

Eladásra szánt kannabiszt termesztett pincéjében a szombathelyi férfi

Családi háza pincéjében termesztette a kannabiszt egy szombathelyi férfi. Előzetes letartóztatásba helyezte az ügyészség.

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint szombathelyi családi házának alagsorában 123 tő kannabisz növényt termesztett értékesítésre.

Forrás: Vas Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021-ben a családi házának alagsorában kialakított helyeken termesztette a kábítószer tartalmú növényeket, amit értékesíteni kívánt.

Forrás: Vas Megyei Főügyészség

A Vas megyei rendőrök a 2021. március 24-én megtartott szemlén összesen 123 darab kannabisz növényt és két csomagban összesen 25 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, továbbá kábítószer termesztéséhez és szárításához szükséges nagy fényerőjű halogén lámpákat, ventilátort, elszívót, tápsó-oldatokat, növekedésserkentőt foglaltak le.

Forrás: Vas Megyei Főügyészség

A Vas Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletével gyanúsított férfi letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója pénteken elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.