Szerző: Vas Megei Főügyészség 2019. január 17.

Akár életfogytiglanit is kaphatnak - kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat

A Vas Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival és társaival szemben, akik a vád szerint egy Vas megyei községben marihuánát termesztettek, valamint Vas megyében marihuánát és speedet értékesítettek, továbbá a letartóztatásban lévő férfi engedély nélkül tartott lőfegyvernek minősülő ismétlő rendszerű kispuskát is a lakóhelyén.

A vádirat szerint a letartóztatásban lévő férfi és a szabadlábon védekező nő 2016. októberétől 2016. decemberéig egy Vas megyei községben lévő tartózkodási helyükön értékesítettek majdnem 2 kg marihuánát, és 5 gramm speedet, összesen 1,8 millió forintért két osztrák állampolgárnak, akik abból Ausztriában továbbértékesítettek 1,3 kg marihuánát és 3,6 gramm speedet. Az osztrák állampolgárokat Ausztriában kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt már elítélték.

Ezt meghaladóan a két vádlott Magyarországon is értékesített 2016. év végén egyik vádlott-társuknak további 300 gramm marihuánát 450.000 forintért, valamint I. rendű vádlott 2017. nyarán a másik vádlott-társuknak 190 gramm marihuánát 285.000 forintért. A kábítószert ezen vádlottak részben továbbértékesítették.

A letartóztatásban lévő vádlott két társával együtt 2017. nyarától 2017. október közepéig az egyikük Vas megyei községben található hétvégi házában kábítószer termesztéshez szükséges speciális eszközökkel, valamint a kábítószer feldolgozására kialakított berendezésekkel ellátott kannabisz ültetvényt tartott fenn és gondozott. Az ültetvényen kereskedés céljából 65 tő kannabisz növényt termesztettek, és majdnem 20 kg marihuánát állítottak elő.

A Vas Megyei Főügyészség a vádiratban négy vádlott tekintetében úgynevezett mértékes indítványt tett arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Címlapképünk illusztráció!

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.