Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. január 16.

Erdőben termesztett kendert a soproni férfi

Az első évben 8 indiai kendert ültetett a férfi egy vasi faluban, hogy abból fedezze a marihuánafogyasztását. A sikerén felbuzdulva tavaly már 36 palántát ültetett az erdőbe, de a "termést" már a rendőrök aratták le.

A Kőszegi Járási Ügyészség kábítószer termesztés miatt emelt vádat az ellen a soproni férfi ellen, aki két egymást követő év nyarán egy Vas megyei falu melletti erdőben termesztett kendert.

A vádirat szerint a vádlott a Kőszeg közeli településen 2015. márciusában hétvégi házat bérelt, hogy onnan könnyebben ki tudjon járni Ausztriába dolgozni. 2015. júniusában azonban a vádlott elhatározta, hogy a hétvégi ház közeli erdős-bokros
területen kender növényeket fog termeszteni, hogy abból fedezze marihuána fogyasztását. A vádlott Ausztriából szerezte be a magokat és a termesztéshez szükséges eszközöket, majd a kifejlődött 8 növény termését 2015. októberében szüretelte le és a hétvégi házban megszárította.

Ezt követően a vádlott rövid időre visszaköltözött soproni lakóhelyére, majd 2016. márciusában újra visszatért és ismét kender magokat vásárolt Ausztriában. A magokat a hétvégi ház pincéjében csíráztatta ki, majd a kikelt 36 palántát két különböző területre ültette ki a közeli erdőbe.

A vádlott ezen alkalommal szüretelni már nem tudott, a rendőrség ugyanis 2016. augusztusában a két ültetvényt felderítette és a növényeket a helyszíni szemle során lefoglalta. A vádlott által termesztett, a csekély mennyiséget meghaladó 44 tő növény és a nála talált szárított növényi anyag is kannabiszt tartalmazott, amely a büntető törvény rendelkezései
szerint kábítószernek minősül.

A Kőszegi Járási Ügyészség a vádlottat termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, ami egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény.
 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.