Szerző: 112Press 2021. április 29.

DAF teherjármű fordított maga elé Audit a Zanati felüljárón

Újabb holtteres baleset történt Szombathely határában, a Zanati úti felüljárón, ahol havi rendszerességgel történik ilyen ütközés. A mentők egy embert szállítottak kórházba, kivizsgálásra.

Az M86-os autóút felől érkezett egy magyar rendszámú DAF teherszállító jármű. A Körmend irányába tartó sofőr a 87-es főút becsatlakozása után a külső sávba akart kisorolni az újból kétsávosra szélesedő úton.

Gyakoriak a holtteres balesetek a Zanati felüljárón
 
 
A teherjárművet vezető férfi nem vette észre a 87-es főúton érkezett és a vezetőfülke mellett elhaladó Audit és kisorolás közben nekiütközött a személyautó oldalának.
 
DAF teherjármű fordított maga elé Audit a Zanati felüljárón
 
A gépkocsi ettől befordult a kamion elé, amit a jármű egy darabig maga előtt tolt.
 
Az Audit vezető asszonyt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. Információnk szerint nem szenvedett súlyos sérülést.
 
Az Audi vezetőjét a mentők kórházba szállították
 
A felüljárón már sok hasonló baleset történt.
 
DAF teherjármű fordított maga elé Audit a Zanati felüljárón
 
Az ilyen esetek elkerülésére javasoljuk a 87-es főút felől 70 km/órás megengedett sebességgel érkezőknek, hogy a közüs szakaszra ráhajtás előtt ellenőrizzék, érkezik-e olyan kamion az M86-os autóút felől, amivel nagyjából azonos időben éreznek a becsatlakozáshoz. Ha igen, akkor vegyék le a gázról a lábukat és engedjék besorolni a kamiont a külső sávba, majd ezt követően balról haladjanak el mellette, az akkor már 2x2 sávos útszakaszon.
 
DAF kamion fordított maga elé Audit a Zanati felüljárón
 
A holttetér miatt kerülendő a teherjármű fülkéje melletti haladás, vagy a jobbról előzés. A gyengébbnek - jelen esetben a személyautók vezetőinek - saját érdekükben számolniuk kell azzal, hogy egy fáradt, figyelmetlen sofőr nem kellő figyelemmel kezdi meg a sávváltást, esetleg nem is "fogja", hogy a mélyből egy másik főút is csatlakozott és emiatt váratlaniul járművek jelenhetnek meg mellette.
Gyakoriak a holtteres balesetek a Zanati felüljárón

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.