2017. augusztus 16.

Holttérből fordította maga elé a Toyotát a kamion – baleset a 86-oson

Szerdán délelőtt ütközött egy Toyota személyautó és egy Mercedes kamion a szombathelyi elkerülőn, a balesetben nem sérült meg senki. A baleset tisztázáshoz tolmácsra volt szükség, ugyanis a járművek utasai semmilyen közös nyelvet nem beszéltek.

Szombathely határában, a 86-os főúton haladt Körmend felé egy szlovén rendszámú Mercedes kamion, amikor a belső sávból akart kisorolni a szélső sávba, viszont nem látta a mellette holttérben haladó lengyel rendszámú Toyotát. A kamionos megkezdte a sávváltást, azonban érintőlegesen ütközött a szabályosan haladó Toyotával. A személyautó az enyhe ütközéstől a kamion elé fordult, majd többször a kamion bal oldalának ütközött és az eredeti menetirányához képest teljesen visszafordulva állt meg. A balesetben senki sem sérült meg.

DSC_9291

Az autóban utazók és a tehergépjármű sofőrje semmilyen közös nyelvet nem beszéltek ezért, tolmácsot kértek. A kamionos a tolmács kiérkezéséig senkivel, semmilyen nyelven nem volt hajlandó kommunikálni, megnehezítve ezzel az intézkedő rendőrök munkáját. ( A baleset után kamion vezetője egy rövid ideig még magyarul is beszélt.)

DSC_9272

A Toyota személyautó a baleset során forgalomban való közlekedésre alkalmatlanná vált. A járműben utazó lengyelek Horvátországba tartottak nyaralni, a baleset nem tántorította el őket úti céljuktól. Úgy tudjuk, hogy folytatták útjukat egy másik autóval.

DSC_9295

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a 86-os főút érintett szakaszán kettő helyett egy sávban haladhatott a forgalom Körmend irányába.

DSC_9301

Szlovén kamion és lengyel Toyota ütközött a 86-os főúton, Szombathelynél
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.