Barion Pixel
2018. április 10.

Baleset holttér miatt a 86-os és 87-es közös szakaszán - Seatot perdített a MAN

A 86-os főútról belső sávba érkező teherjármű vezetője megpróbált kisorolni a szélső sávba, ahol a 87-es főútról érkező személyautó haladt.

f5

A Seat vezetője időben felfogta, hogy veszélyben van, így megpróbált gyorsítással a jobbra húzódó teherautó elé kerülni. A manőver majdnem sikerült, de a teherjármű jobb eleje elérte a személyautó bal hátulját, amitől az balra fordult, áttért a szemközti sávba és a szalagkorlát mellett állt meg.

f4

A balesetben senki sem sérült meg. Szerencse, hogy szemből nem érkezett másik jármű. A teherjármű vezetője elismerte a felelősségét a balesetért és elnézést kért a személyautó sofőrjétől. Információnk szerint szabálysértési bírságot kapott.

f3

Hasonló balesetek viszonylag gyakran fordulnak elő a 86-os és 87-es utak közös szakaszainak mindkét oldalán.  A Győr felől érkező kamionok vezetőit az első meglepetés akkor éri, amikor az M86-os autóút végén a kétsávos 86-os út "hirtelen" kettéágazik és a külső sáv a 87-es lehajtója lesz. Ezután a sofőrök az egysávosra szűkölt 86-oson azt nézik, hogy merre is kell menniük, majd bármilyen figyelmeztetés nélkül újra két sávosra bővül az út, ahol a külső sáv a 87-es főútról érkezők sávja.

f2

Amikor a személyautó a "mélyből" pont egy kamion vezetőfülkéje mellé ér, akkor célszerű nagyon gyorsan elhagynia ezt a veszélyzónát. Ha a kamion vezetője nem látta, amikor a személyautó érkezett, akkor könnyen előfordulhat, hogy a tükörbe nézve sem látja a holttérben mellette haladó gépkocsit és megkezdi a kisorolást a szélső sávba.  Ilyen "együttállásnál" célszerű vagy gyorsítva kihajtani a holttérből, vagy lassítással hagyni a teherjárművet, hogy elhaladjon.

f1

A mostani balesetnél a fiatal sofőr meglátásunk szerint jól döntött, amikor megpróbált gyorsítani, mivel ha  semmit nem csinál, akkor az árokban köt ki, ha pedig fékez, akkor a hosszú szerelvény okozhatott volna nagyobb kárt az autóban.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.