Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. január 25.

Busz oldalának tekert kerékpáros, mert nem vette észre a csuklóst

Két furcsa kerékpáros eset történt két órán belül egy szombathelyi utcában. Senki sem sérült meg, de elgondolkodtató, hogy vajon mire figyelhettek a biciklisek?

A Rohonci út felé tartott a Váci Mihály utcában egy helyijáratos Mercedes csuklós busz szerdán délután, Szombathelyen. Információnk szerint a sofőr a tükörből észlelte, hogy egy kerékpáros a menetirány szerinti jobb oldalról elindul a parkoló autók közül és nekiteker a busz oldalának, a hátsó ajtónál.

A busz oldala csak súrolta a kerékpár kerekét. A biciklis megtámasztotta magát és nem esett el. A sofőr rendőrt hívott, a biciklis pedig elmondta, hogy ő körülnézett indulás előtt. 

Helyszínelőautó a Váci Mihály utcában, Szombathelyen

Arról nincs információnk, hogy vajon az úttest irányába nézett-e, hiszen amikor elindult, akkor jobbról és balról is kitakarhatta a forgalmat a közel 18 méter hosszúságú, előtte elhaladó Mercedes-Benz Conecto G csuklós autóbusz.

Eldőlt a pufidzsekis biciklis

Kb. másfél órával később újabb, balesetnek nem igazán nevezhető eset történt, párszáz méterrel arrébb.

Egy Subaru haladt a Rohonci út irányába, amikor a menetirány szerinti jobb oldalról lendületből áttekert volna az úttesten egy biciklis férfi.

Az autót vezető fiatalember balra húzta a kormányt, így a bicikli kereke csak súrolta az autó oldalát. Úgy tudjuk, hogy a biciklis lassan oldalra dőlt, de a vastag kabátja “légzsákként” funkcionált és így meg sem ütötte magát. 

Vastag kabát tompította az eldőlő biciklis esését

Az autó vezetője ennek ellenére mentőt hívott, akik megvizsgálták a férfit, de mivel nem sérült meg, ezért nem vitték el.

A biciklisnek szerencséje volt, hogy az autó nem ütötte el, akkor ugyanis már nem sokat segített volna a kabátja.

A mentők nem szállították kórházba a figyelmetlen kerékpárost


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.