Barion Pixel
Szerző: 112Press / TM 2022. június 21.

Mentőautónak gurult a 90 éves sofőr Ford áruszállítója - abszurd jelenet következett

Nem hétköznapi látvány lehetett, ahogy egy mentőautó vezetője egy kisáruszállító mellett szaladva, a jármű oldalán dörömbölve azt kiabálta, hogy "álljon meg!", a szombathelyi Bartók Béla körút és Paragvári utca kereszteződésében. Nem várt események következtek ezután.

Információnk szerint megkülönböztető jelzés nélkül szállított kórházba beteget egy Mercedes mentőautó kedden délelőtt Szombathelyen. A Bartók Béla körútra egy Ford furgon kanyarodott rá a mentő előtt, de a manőver közben lefulladt a motorja. Némi várakozás után mindkét jármű folytatta az útját.

Mentőautónak koccant a Ford, majd elhajtott a sofőr Szombathelyen

A Paragvári utca kereszteződésénél pirosat kaptak. Amikor zöldre váltott a lámpa, akkor a sorban elöl álló Ford motorja felbőgött, majd az autó elindult hátrafelé. A mentőautó vezetője a dudára tenyerelt, de hiába, a Ford nekiütközött a mentőnek.

Mentőautónak koccant a Ford, majd elhajtott a sofőr Szombathelyen

A mentőautóból éppen kiszállt a járművezető, amikor a furgon elindult, így a férfi futva indult utána és a Ford oldalán dörömbölve kiabált a sofőrnek, hogy álljon meg. A Ford vezetője ezt megtette, de a volánnál ülő férfi szerint semmi nem történt, majd gázt adott és nehézkesen tovább hajtott.

Mentőautónak koccant a Ford, majd elhajtott a sofőr Szombathelyen

A mentőautó vezetője is elindult a mentővel és a megkülönböztető jelzésre a Ford félrehúzódott, majd hamarosan
megérkezett az időközben riasztott rendőrség is.

Addig azonban még történt néhány dolog. A nehezen mozgó, rosszul halló, 90 éves sofőr először azt mondta, hogy a mentőautó hajtott neki, majd hirtelen taktikát váltott és pénzt kínált a vétlen gépjárművezetőnek.

Mentőautónak koccant a Ford, majd elhajtott a sofőr Szombathelyen

Úgy tudjuk, hogy az idős férfi érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik és nem fogyasztott alkoholt vezetés előtt.

A hangkürt megerősített fém háza megfogta a hátraguruló Fordot

A Ford a mentőautó elején a hangkürt megerősített házának ütközött és a rendszámkeretet törte össze, így az anyagi kár nem jelentős, azonban az eset felettébb elgondolkodtató.

Hirdetés - Rádió1 Taxi Szombathely

Pénzt kínált az ittas sofőr

Néhány napja számoltunk be egy sérüléses közlekedési balesetről, ahol az okozó szintén pénzt kínált a vétlennek, ha eltekintenek a rendőrség értesítésétől, tegnap pedig egy szabálytalan robogós pattant fel a földről az elütése után és jelezte, hogy semmi gond, ő már megy is tovább.

A helyzetet némileg árnyalta, hogy az autó is megrongálódott, az ittas motoros pedig nem rendelkezett vezetői engedéllyel és a jelzőlámpa piros jelzése ellenére hajtott volna át a kereszteződésen.

 
 

Kapcsolódó hírek

Szavazás

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.