Barion Pixel
2016. november 08.

Út széli abszurd a Látni és látszani kampányban

Ismét egy olyan jelenetnek voltunk szemtanúi, amit nehéz szavakkal visszaadni, így képek segítségével meséljük el. Csak még azt nem tudjuk, hogy sírjunk, vagy nevessünk?

A Látni és látszani akció egyik Vas megyei ellenőrzőpontjához invitálta a sajtót a rendőrség. Az akció célja, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára, emellett ingyenes látásvizsgálat mellett műszaki átvizsgálásra is elvihetik járműveiket a sofőrök. (Erről hamarosan videós anyaggal számolunk be.)

A rendőrök a 89-es főúton állítottak le személyautókat és tehergépjárműveket, majd a papírok ellenőrzése közben elmondták a tudnivalókat a "Látni és látszani" kampányról is. Aztán érkezett egy piros Suzuki...

1.) A rendőr az út közepén állva jelezte, hogy a sofőrnek félre kell állnia.

01

2.) A Suzuki majdnem megállt az úton, a rendőr ezért egyértelműen mutatta, hogy közelebb kell jönnie és félre kell állnia.

02

3.) A Suzuki vezetője szinte leblokkolt, ezért a rendőr még erélyesebben mutatta, hogy közelebb kell jönni, majd félreállni. A Suzuki erre csigalassúsággal lehúzódott az út szélén álló autók mögé.

03

4.) Miközben a Suzuki lassan megpróbált leparkolni az út szélén a mögötte érkező járművek vezetői pontosan értették, mit mutat a rendőr.

04

5.) A Suzuki helyett így az Audi kevésbé körülményes vezetője "nyerte meg" a közúti ellenőrzést. A sofőr nem látszott boldognak.

05

6.) Jó napot kívánok, közúti ellenőrzés, kérem guruljon előbbre és készítse elő a vezetői- és a forgalmi engedélyt - köszönt be a lehúzott ablakon a rendőr, aki kis türelmet is kért, amíg tisztáz valamit.

06

7.) Ezután elindult a Suzukihoz, aminek a sofőrje türelmesen várakozott a parkoló autók mögött.

07

8.) -Jó napot kívánok, hölgyem! Nem látta, hogy mit mutattam Önnek?

08

9.) -Sajnos nem...
-Hogyhogy?

09

10.) -Nem láthattam, mert messze volt. Nem láttam el odáig. Tudja, ebben a korban már...

10

11.) ...(beszédes arckifejezés)

11

12.) Látni és látszani... aha...

12

Talán van olyan, aki mosolygott a fenti "csavaron", azon, hogy a látni és látszani kettősből az első alapból nem teljesült a hölgynél, de valójában itt csak a szituáció "vicces", az állapot már kevésbé. Hiszen a sofőr hátrányban van a többi vezetővel szemben, mivel csak később tud reagálni egy éles szituációban. Akkor, amikor már ő is látja, hogy valamit tenni kell. De mi van, ha akkor már késő?

13.) Visszatérve a korábban félreállított Audihoz:
-Uram, van egy kis gond a vezetői engedélyével... Lejárt...
(A sofőr figyelmeztetéssel megúszta.)
13

(A Látni és látszani kampányra hamarosan visszatérünk.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.