Szerző: 112Press 2021. május 31.

Furcsán ugattak a kutyák - Hajnalban keletkezett tűz egy zsédenyi családi házban

Komolyabb bajtól menthetett meg egy idős házaspárt az, hogy a férj hajnalban felkelt megnézni, miért ugatnak olyan furcsán a kutyák a kertben. Néhány perc múlva már lángolt a ház teteje.

Kigyulladt egy egyszintes, száz négyzetméteres családi ház Zsédenyben, a Petőfi utcában, hétfőn hajnalban. A tűzhöz a sárvári hivatásos és a jákfai önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik három vízsugárral eloltották a lángokat - adott tájékoztatást a Vas Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság.
 
Családi házban keletkezett tűz Zsédenyben
 
A helyszínen megtudtuk, hogy a házigazda hajnalban arra riadt fel, hogy furcsán ugattak a kutyái a kertben. Felkelt, hogy megnézze, mi zavarja az ebeket, de nem tudott világítást kapcsolni, mert - akkor még ismeretlen okból - nem volt áram.
 
A kazánházban keletkezhetett tűz, ami átterjedt az épület tetejére is
 
A férfi elemlámpát keresett és elindult az ugatás irányába, de hamarosan sűrűn gomolygó füstöt tapasztalt. Azonnal felébresztette a feleségét és hívták a tűzoltókat, miközben elhagyták a házat. Addigra a tűz a kazánházról átterjedt a tetőszerkezetre. Percek múlva az egész tető lángba borult.
zs3
 
A helyszínre érkező tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a lakásra. A tűz keletkezési oka egyelőre nem ismert, vélelmezhetően a gázkazán környezetében csaptak fel a lángok. Személyi sérülés nem történt.
 
Családi ház tetőszerkezete égett Zsédenyben

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.