2019. augusztus 23.

Elhunyt a Zsédenynél súlyosan megsérült 13 éves fiú

Ahogyan arról a baleset után beszámoltunk, a helyszínen többször újraélesztett fiút mentőhelikopter szállította szerdán kórházba, válságos állapotban, miután autójuk letért a 84-es főútról egy figyelmetlenül előző, majd a helyszínről elhajtó autó miatt.

A fiú állapotáról rengetegen érdeklődtek privát üzenetben, illetve Facebook oldalunkon is. Akik tudnak olvasni a sorok között a kérdésekre adott tegnapi válaszainkból talán már sejthették, hogy nincs sok esély a fiú felépülésére.

Úgy tudjuk, hogy a sérült fiatal egy pillanatra sem tért magához a baleset óta, súlyos koponya- és agysérülést szenvedett. Az életének megmentésére nem volt reális esély. Szervezete ma feladta a harcot. Az autóban utazó másik hat gyermek és két felnőtt közül senki sincs életveszélyes állapotban.


Korábban, 2019.08.21.-én írtuk:

Videón is megmutatjuk a helyszínt. A felvétel végén bent hagytuk a német szemtanú, Michael Eder elbeszélését is, akinek mondandója ugyan nehezen érthető a viharos szél miatt, de így is értékelhető.

 

 
 
A férfi komoly dilemma elé került, amikor a hosszú kerékcsikorgásra felfigyelve látta, látta, hogy a német rendszámú autó lesodródik az útról és felborul, miközben a baleset okozója elhajt a helyszínről. A férfi felesége azt kérte, hogy álljon meg, hogy segítsenek, a sofőr azonban látta, hogy mögötte is jönnek autók, akik biztosan megállnak segíteni, ezért inkább a sötét színű Ford nyomába eredt és egy körforgalomnál meg tudta annyira közelíteni, hogy felírhassa a rendszámát, majd erről tájékoztatta a magyar hatóságokat. Ez alapján a rendőrök gyorsan megtalálták a Veszprém felé tartó magyar rendszámú autót, majd a balesetet előidéző sofőr rendőri kísérettel visszatért a baleset helyszínére.
 
DSC_0223
 
Nem csak a német férfi segített sokat abban, hogy a rendőrök és a szakértő pontosabban lássa, mi történt a baleset előtt, hanem egy magyar férfi szemtanú is megállt és megvárta a rendőröket, majd az eset rekonstruálásánál is sokat segített.
 
DSC_0247

Sajnos a 13 éves német, súlyosan sérült fiú állapotáról nem kaptunk pozitív híreket, ő válságos állapotban került kórházba.

DSC_0195

A 84-es főútról sok súlyos balesetről tudósítottunk már az idén is. Felelőtlen előzés, gyorshajtás, pályaelhagyás szerepel a fő okok között.

DSC_0268

Korábban írtuk:

Frissítés 13:10

Újra megindult a forgalom a 84-es főútvonal érintett szakaszán.

DSC_0227

Pár perccel később felhőszakadás érte el a területet.

DSC_0276

 
Frissítés 12:15

A rendőrség a visszahozott Forddal rekonstruálta a járművek helyzetét.

DSC_0247

Jelenleg is teljes útlezárás van érvényben a szakaszon. A helyszínen maradt egy másik, magyar szemtanú is, aki szintén komoly segítséget nyújtott a rendőrségnek.

DSC_0262

A balesetet okozó Fordot egy magyar hölgy vezette. Megtudtuk, hogy a hétszemélyes Volkswagenben két felnőtt és hét gyerek utazott. A legidősebb fiút kellett újraéleszteni.

DSC_0268

 
Frissítés 11:05
 
Az újságíróknak el kellett hagyniuk a helyszínt, közben rendőri felvezetéssel egy Ford érkezett meg Sárvár irányából. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy az a sofőr tért vissza rendőri utasításra, aki feltehetőleg előidézte a balesetet.
 
DSC_0223
 
Beszéltünk egy orosz családdal is, akikhez a balesetet szenvedett német család tartott. Őket a sofőr, az apa értesítette és ők szedték össze a szétszóródott tárgyakat. A mentők mind a kilenc embert kórházba szállították, az autóban több gyermek is ült, egyikőjüket a helyszínen újraélesztették. Az ő állapota válságos.
 
DSC_0204
 
A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával v izsgálja a baleset körülményeit.
 
Több olvasónk is gratulált annak a német férfinak, aki a balesetet okozó autó után eredt és felírta a rendszámát. A német férfit Michael Edernek hívják és elárulta azt is, hogy az autójában volt fedélzeti kamera. A baleset ugyan a háta mögött történt, azonban így is hasznos részletekkel szolgálhat a rendőröknek.
 
DSC_0214
 
A nyomok alapján az előzésben lévő VW sofőrje az elé vágó Ford miatt a menetirány szerinti bal oldali padkára hajtott, majd elvesztette irányítását a jármű felett és a jobb oldali árokba hajtott, ahol a jármű felborult. Egyik utasa, egy 13 éves fiú életveszélyes koponyasérülést szenvedett.
 
DSC_0195

A helyszínelést viharos szél nehezíti. Teljes útlezárás van érvényben az érintett szakaszon.

DSC_0188

 
Frissítés 10:30
 
A 112Press-nek nyilatkozott egy német férfi, aki utánfutós Suzukival látta, hogy egy sötét színű autó balesetet okoz, majd elhajt a helyszínről. A férfi az autó nyomába eredt és a körforgalomnál utol is érte a magyar rendszámú Ford Focust, aminek felírta a rendszámát, majd ezt elmondta a rendőröknek is.
 
DSC_0181
 
Az elmondottak alapján a német rendszámú Volkswagen már előzte a Fordot, amikor az meg akarta előzni a német rendszámú, 70 km/órával közlekedő utánfutós Suzukit. A VW vezetője ezért húzta félre a kormányt, majd 9 utassal az autó árokba csapódott.
 
DSC_0168
 
A mentők sokáig küzdöttek egy 13 éves fiú életéért a helyszínen, akit újra is kellett éleszteni, majd válságos állapotban mentőhelikopter szállította kórházba, koponyasérüléssel.
 
DSC_0180
 

Információink szerint a rendőrök megtalálták a Ford személyautót és annak vezetőjét.

Korábban írtuk:

Teljes útlezárás van érvényben a 84-es főúton Zsédenynél. Információink szerint egy Volkswagen csapódott árokba kilenc utassal, közülük öten sérültek meg, egy 13 éves fiú életéért jelenleg is küzdenek.

84_es_1

Úgy tudjuk, hogy a német rendszámú Volkswagen vezetője egy magyar rendszámú Ford miatt rántotta félre a kormányt.

DSC_0170

A Ford nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. Az egyik szemtanú utánament és felírta a rendszámát. Ez alapján a rendőrök már azonosítani tudták a járművet.

84_2

Jelenleg teljes útlezárás van érvényben a mentők, tűzoltók segítségével küzdenek a 13 éves német fiú életéért.

Súlyos baleset Zsédenynél, kilenc embert szállítottak kórházba a mentők 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.