2019. október 25.

Kisajátította a traffipaxolók parkolóját egy ismeretlen Zsédenyben

Rendszeresen állnak rendőrök a zsédenyi buszmegálló mögött, sebességmérés miatt. Most valaki lecsapott a helyükre és magának foglalta azt le.

Évek óta rendszeresen áll rendőrautó a tavaly bezárt zsédenyi élelmiszerbolt és a buszmegálló között. A "háromlábú" a buszmegállóból méri a 84-es főúton haladók sebességét. Érdekesség, hogy amikor a Google autója rögzítette az útszakaszt, akkor is ott állt a rendőrautó, motorosrendőrökkel, akik azonnal ki is szedik a szabálytalankodókat a forgalomból.

 
Rendőrök a Google Maps térképén
 
A helyiek kifejezetten örülnek a folyamatos rendőri jelenlétnek. Egy férfi elmondta, hogy így is sokan átszáguldanak a falun, de akik rendszeresen járnak a 84-esen, azok automatikusan lassítanak a falu táblájánál és ezzel lassabb haladásra kényszerítik a mögöttük érkezőket. Ezzel az úttesten átkelő helyiek túlélési esélyeit is növelik.
 
84-es főút, Zsédeny
 
Valószínűleg egy járművezető a közelmúltban levelet kaphatott a Szombathelyi Rendőrkapitányságtól, amiben gyorshajtásról értesíthették és ezen háborodott fel annyira, hogy az éj leple alatt kék festékkel felfújt egy kissé ferde parkolóhelyet oda, ahol a rendőrautó szokott állni és eléírta: BUZIK HELYE.
 
A zsédenyi felfestés - Olvasói fotó
A rendőrök tiszteletben tartották a helyfoglalást és néhány napig szabadon hagyták a parkolóhelyet az ismeretlen sofőr részére, de nem jött vissza és nem állt be oda.
 
Buzik helye - írta az ismeretlen
 
A kisiskolás szintű tréfa azonban már kevés felnőttet érint meg  hosszabb ideig. Ez nagyjából az a szint, mint amikor valaki kiírja, hogy "hülye, aki elolvassa!" De hogy biztosak legyünk abban, hogy nem átokról van szó, mi is beálltunk a kijelölt helyre. Így derült ki, hogy a festő igen csak elmérte a párhuzamosokat és meglehetősen ferdén festette fel a parkolóhelyet. (Ezzel nem a hajlamára céloztunk.) Amennyiben ettől változik a nemi identitásunk, arról később frissítésben beszámolunk.
 
Kicsit elferdült a festő egyenese
 
Korábban az M86-os autóút hídjaira került felfestés, oda, ahonnan mérni szoktak a rendőrök. Ott az A.C.A.B. (kb. "minden zsaru köcsög") felirat jelent meg.
 
ACAB felirat az M86-os autóút hídján, a mérőhelyen
 
Egyébként a Google Térképen láttuk azt is, hogy a most összefirkált hely mellett Zsédenyben korábban működött az élelmiszerbolt és voltak szelektív hulladékgyűjtők is a buszmegállóban. Mára egyik sem elérhető.

Korábban működött a bolt és szelektív hulladékgyűjtők is voltak Forrás: Google Maps
Buzik helye felirat Zsédenyben
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.