Barion Pixel
Szerző: 112Press /Tánczos Mihály 2023. május 25.

Erősen fékezett a Citroen vezetője a sárgánál - bv-s Ford ütközött a hátuljának

A személyautó vezetője nemrégiben vásárolta az autóját és tudta, hogy erősebb, hatékonyabb a jármű fékje, mint az előző autójáé. Ezért úgy gondolta, hogy még meg tud állni a lámpa előtt.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a szombathelyi Semmelweis Ignác utcában. A vasútállomás felől tartott a belváros irányába a büntetés-végrehajtás Ford kisbusza, amikor a Vörösmarty Mihály utca kereszteződése előtt egy Citroen személygépkocsi vezetője erősen fékezett, amikor sárgára váltott előtte a közlekedési jelzőlámpa.

Erősen fékezett a Citroen vezetője a sárgánál  - bv-s Ford ütközött a hátuljának

 
A Ford vezetője is a fékbe taposott, de már későn, a kisbusz már kis sebességgel belehajtott a személyautóba.
 
Erősen fékezett a Citroen vezetője a sárgánál  - bv-s Ford ütközött a hátuljának

A legnagyobb látható rongálódást a kisbusz kidudorodó márkajelzése okozta, ami behorpasztotta a csomagtérajtót. A Fordot vezető középkorú férfi elismerte a felelősségét a balesetért.
 
Erősen fékezett a Citroen vezetője a sárgánál  - bv-s Ford ütközött a hátuljának
 
A személyautót vezető asszony elmondta, hogy nemrégiben vásárolta a Citroent, aminek érezhetően erősebb a fékje, mint az előző autójáé. Ezért úgy gondolta, hogy még meg tud állni a jelzőlámpa előtt. Ez sikerült is neki, azonban a kisbusz már nem tudott megállni.

Erősen fékezett a Citroen vezetője a sárgánál  - bv-s Ford ütközött a hátuljának

 

Bár a balesetért egyértelműen a Ford vezetője a hibás a nem megfelelő követési távolság miatt, azonban mi azt javasoljuk olvasóinknak, hogy ha úgy vált előttük sárgára a közlekedési jelzőlámpa, vagy pirosra a fénysorompó, hogy csak erős-, vagy vészfékezéssel tudnának megállni, akkor inkább ne fékezzenek, főleg akkor, ha nem tudják, hogy érkezik-e mögöttük másik jármű. (Kérjük, hogy a friss regisztrációs trollok kíméljenek meg minket attól, hogy ötvenszer leírják, miszerint mi "bűncselekményre biztatunk", vagy áldozathibáztatást végzünk, amikor ilyen tanácsokat adunk, de valószínűleg néhánnyal több olyan esetet láttunk, amikor egy sofőr váratlanul erősen fékezett egy kamion, vagy busz előtt. Eláruljuk, nem mindegyik esetben úszták meg sérülés nélkül a kisebb járműben utazók.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.