Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. szeptember 24.

Három ráfutásos balesetben nyolc autó rongálódott meg Szombathely közelében

Rövid időn belül történt három ráfutásos baleset a vasi megyeszékhely közelében, a 87-es és a 86-os főúton. Jó hír, hogy senki sem sérült meg, csak az autók törtek.

A körforgalomban történt motoros balesettől még át sem ért egy másik riasztáshoz a baleseti helyszínelő, amikor körforgalomtól néhányszáz méterre balesetet  okozott egy Honda személyautót vezető férfi. Az autója belehajtott egy előtte forgalmi okból lassító, közúti jelzőtáblákat szállító Volkswagen kisteherautóba, amit egy Opelnek lökött.

A Honda belehajtott egy VW-be, amit egy Opelnek lökött

A helyszínen rövid idő alatt nagy torlódás alakult ki. A balesetet okozó férfi elmondta, hol rontotta el.

A Honda belehajtott egy VW-be, amit egy Opelnek lökött

-Rendszerint nagyon körültekintően vezetek, még ha a mostani eset ezt nem is támasztja alá. Szombathely felé tartottam a 87-es főúton, amikor a város határában a balra kanyarodást tiltó jelzőtábla  és a záróvonal ellenére erős lassítás után balra kanyarodott egy autó én pedig elgondolkodva néztem utána. Nem kellett volna – csóválta a fejét a sofőr.

A Honda belehajtott egy VW-be, amit egy Opelnek lökött

-Amikor visszanéztem az útra már ott volt előttem a teherautó és nem tudtam megállni. Nagyon sajnálom, hogy balesetet okoztam. Szerencsére senki sem sérült meg. A tanulságot levontam…

A Honda belehajtott egy VW-be, amit egy Opelnek lökött

Alfa Romeo tolta össze a sort

Nem sokkal később és kb. egy kilométerrel arrébb újabb baleset történt a 87-es főúton.

Egy Kőszeg felől Szombathely irányába tartó Alfa Romeo középkorú férfi vezetője az előtte forgalmi okból lassító Toyota hátuljának ütközött, amit egy Audinak tolt. Személyi sérülés itt sem történt.

Alfa Romeo tolta össze a sort


A három jármű vezetője ezért úgy döntött, hogy nem hívnak rendőrt, mivel egyértelmű, hogy ki és hogyan okozta a balesetet. Lefényképezték a járműveket a biztosító részére a baleset utáni eredeti helyzetükben, majd ezután lejártak a főútról, a papírok – pl. baleseti bejelentő -kitöltéséhez.

Ezen a szakaszon is nagy torlódás alakult ki. Tapasztalatunk alapján az autóbuszok és kamionok vezetői ilyenkor jobban felmérik a helyzetet és többször láttuk, hogy az elsőbbségükről lemondva csökkentették a bedugult sáv torlódását azzal, hogy 8-10 szemből érkezőnek is engedték, hogy kikerüljék az úton álló balesetes járműveket.

Alfa Romeo tolta össze a sort

Láttunk negatív példát is, amikor pl. egy járművezető elakadásjelzővel megállt a sávjában, majd villogtatással jelezte a várakozó busznak, hogy jöhet. A buszsofőr kézfeltartással köszönte meg az előzékenységet és neki is kezdett a három jármű kikerülésének a 2x1 sávos úton, ám az elsőbbségéről lemondó autót kikerülte a mögötte érkező, hogy aztán pár másodpercig szemezzen a sávját elfoglaló buszsofőrrel, mielőtt visszatolatott az álló autó elé, hogy a busz beférjen.

Svájci rendszámú autóba hajtott bele magyar rendszámú Renault

A 86-os főúton Szombathely és Petőfi-telep között történt ráfutásos baleset egy kanyargós szakaszon. Forgalmi okból lassított egy svájci rendszámú BMW, aminek a hátuljába belehajtott egy magyar rendszámú Renault személyautó. Személyi sérülés itt sem történt, a balesetet okozó idős sofőrnek bírságot kell fizetnie.

Svájci rendszámú autóba hajtott bele magyar rendszámú Renault

A 86-os főúton is nagy torlódás alakult ki.

Svájci rendszámú autóba hajtott bele magyar rendszámú Renault

Három ráfutásos balesetben nyolc autó rongálódott meg Szombathely közelébenk


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.