Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. március 29.

Idén is az ausztriai "BRAND-HÁZ"-ban gyakorlatozhatnak a vasi tűzoltók

A Vas megyei, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok, valamint a Burgenlandi Tartományi Tűzoltószövetség szervezésében a tavalyi évhez hasonlóan idén is több alkalommal nyílik majd lehetőség Vas megyei tűzoltóknak gyakorlatozni a tűzszimulációs épületben, avagy az eisenstadti „BrandHázban”.

A 2019. évben első alkalommal, március 27-én nyílt lehetősége tizenhat Vas megyei tűzoltónak, hogy ellátogassanak az eisenstadti kiképzőbázisra.

Fotó: Pajor László tű. ezredes/Vas MKI

A helyszínre a Szombathelyi, Sárvári és Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról is érkeztek hivatásosok. A kiképzőközpontban a tűzoltók olyan valós eseteket lemodellező káreseményekkel találkozhattak, amely kezelése segítheti a mindennapok alkalmával a beavatkozások sikerességét.

Fotó: Pajor László tű. ezredes/Vas MKI

A közös, osztrák és magyar EU-s projekt keretein belül 2010-2011. évben 2,8 millió euróból felépített „BRAND-HÁZ” kitűnő alkalmat nyújtott az egyes helyszíneken, a hozzájuk kapcsolódó számítógépes program segítségével, a minél valósághűbb szoba, konyha, garázs és lakóháztüzek zárt térben történő oltásához. A gyakorlat sikerességét Győr-Moson Sopron megyei trénerek értékelték.

Fotó: Pajor László tű. ezredes/Vas MKI

A látogatás az év további részén is folytatódik majd, ugyanis a tűzoltók még idén több alkalommal kapnak lehetőséget arra, hogy ellátogassanak a speciális gyakorlóhelyre, így fejleszthessék tudásukat, amely nagyban segíti majd a beavatkozások alkalmával munkájuk hatékonyságát.

Fotó: Pajor László tű. ezredes/Vas MKI

Fotó: Pajor László tű. ezredes/Vas MKI


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.