Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018. április 11.

A burgenlandi BrandHázba látogattak vasi tűzoltók

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tizenöt tűzoltója látogathatott el a Burgenlandi Tartományi Tűzoltószövetség, a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy EU-s projekt keretein belül együtt felépített Burgenlandban lévő tűzszimulációs épületébe, a BrandHázba.

2

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindhárom parancsnokságáról, a Sárvári, Szombathelyi és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról is lehetősége adódott tűzoltóknak, hogy mindennapi helyzetet szimuláló körülmények között tanuljanak és kipróbálják magukat.

1

Az egy napos tréning során a tűzoltók gyakorolhatták a zárt terekben, garázsban, hálószobában, konyhában, vagy elektromos berendezés közelében keletkezett tűz oltását. A képzést követően a tűzoltók a kiképző bázis múzeumát is megtekinthették. A látogatók sok tapasztalattal gazdagodtak, amit a mindennapi beavatkozásaik alkalmával is tudnak kamatoztatni.

3

A gyakorlás itt nem ért véget, ugyanis a tűzoltók negyedévente lehetőséget kapnak arra, hogy ellátogassanak a speciális osztrák gyakorlóhelyre, így fejleszthessék tudásukat, amely nagyban segíti majd a beavatkozások alkalmával munkájuk hatékonyságát.

4

Fotó: Lakatár Gábor tű. alezredes/ Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség,

Göncz Szabolcs tű. alezredes/ Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.