Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2015. június 08.

Ittas kerékpárosok támadtak a rendőrökre - letöltendőt indítványoz az ügyészség

A baleseti helyszínelők ittas kerékpárosokat akartak igazoltatni, de a család tagjai rájuk támadtak Csákánydoroszlón.

Az eset előzményei és részletei itt olvashatók.

A Szombathelyi Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat azokkal a férfiakkal szemben, akik a jogszerűen intézkedő rendőrt 2014. novemberében Csákánydoroszlóban bántalmazták.

A vádirat szerint a más ügyben baleseti helyszínelést folytató rendőrök igazoltatni akartak két férfit, akik Csákánydoroszló Fő utcájában, láthatóan ittasan közlekedtek a kerékpárjaikkal.Mindkét vádlott a rendőri intézkedésnek ellenállt, és szidalmazták a jogszerűen intézkedő rendőröket, akik közölték velük, hogy a jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt, továbbá mintavétel céljából előállítják őket.

D.M.K. korábban nem volt ennyire szégyenlős, amikor rátámadt a rendőrökre

Ezt követően az idősebb vádlott az egyik intézkedő rendőrre támadt, amelynek megakadályozása érdekében a rendőr testi kényszert alkalmazott a vádlottal szemben, és őt az úttestre húzta. Ekkor a másik vádlott is rátámadt az intézkedő rendőrre, a nyakát a jobb karjával átfogta, és az árok irányába tolta, amelybe mindketten beleestek, míg az I. rendű vádlott az intézkedő rendőr fejét ütötte.

A korábban a helyszínelést folytató másik két rendőr társuk segítségére sietett, és a vádlottakat lerántották róla, majd megbilincselték a támadókat.Mialatt a vádlottak a rendőrökkel dulakodtak, egy ismeretlen nő is folyamatosan szidalmazta a rendőröket, és a társai által fojtogatott, illetve ütlegelt rendőr fejét megrúgta.A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ennél az oszlopnál helyszíneltek a rendőrök

A Szombathelyi Nyomozó Ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.