2018. május 17.

Kábultan támadt rendőrökre és egy képet is lefejelt a szökevény Vasváron

A vasvári házi őrizetes férfi marihuánát fogyasztott, leszerelte a lábáról a nyomkövetőt és megpróbálta elégetni azt, majd az utcán rátámadt a kiérkező rendőrökre. Végül a rendőrségen lefejelt egy falon lógó képet.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség fogolyszökés vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki eltávolította a lábáról a nyomkövető eszközt, majd önkényesen távozott a tartózkodási helyéül kijelölt lakásból Vasváron 2017 márciusában.

A vádirat szerint a bíróság úgy rendelkezett a vádlottal szemben más ügyben elrendelt házi őrizet során, hogy a mozgását a rendőrség nyomkövető technikai eszközzel is ellenőrizze. A vádlott ezt az eszközt távolította el a lábáról, majd megpróbálta a konyhai tűzhelyen elégetni, mielőtt a lakást elhagyta. Cselekményével 800.000 forint kárt okozott, mert az eszköz használhatatlanná vált.

Nyomkövető eszköz - Fotó: gva.be

A nyomkövető eszköz azonban a levételkor jelzett, ezért a helyi rendőrség járőrei megjelentek a lakásnál a vádlott ellenőrzése céljából. Az utcán tartózkodó vádlott rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre, ököllel megütötte az
arcukat és könnyű sérüléseket okozott nekik. A rendőrök végül testi kényszer alkalmazásával törték meg a vádlott ellenállását, akit megbilincseltek, majd előállítottak a rendőrségre.

A rendőrségi folyosón, az őrizetének ideje alatt a vádlott hirtelen felugrott a padról és lefejelte a falra függesztett képet.
Az előállítás során az is megállapítást nyert, hogy a vádlott az intézkedést megelőzően marihuánát fogyasztott.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben a fogolyszökés vétségén túl hivatalos személy elleni erőszak és rongálás bűntette, valamint könnyű testi sértés, garázdaság és kábítószer birtoklásának vétsége miatt halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

(A fotó illusztráció.)

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.