2018. május 17.

Kábultan támadt rendőrökre és egy képet is lefejelt a szökevény Vasváron

A vasvári házi őrizetes férfi marihuánát fogyasztott, leszerelte a lábáról a nyomkövetőt és megpróbálta elégetni azt, majd az utcán rátámadt a kiérkező rendőrökre. Végül a rendőrségen lefejelt egy falon lógó képet.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség fogolyszökés vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki eltávolította a lábáról a nyomkövető eszközt, majd önkényesen távozott a tartózkodási helyéül kijelölt lakásból Vasváron 2017 márciusában.

A vádirat szerint a bíróság úgy rendelkezett a vádlottal szemben más ügyben elrendelt házi őrizet során, hogy a mozgását a rendőrség nyomkövető technikai eszközzel is ellenőrizze. A vádlott ezt az eszközt távolította el a lábáról, majd megpróbálta a konyhai tűzhelyen elégetni, mielőtt a lakást elhagyta. Cselekményével 800.000 forint kárt okozott, mert az eszköz használhatatlanná vált.

Nyomkövető eszköz - Fotó: gva.be

A nyomkövető eszköz azonban a levételkor jelzett, ezért a helyi rendőrség járőrei megjelentek a lakásnál a vádlott ellenőrzése céljából. Az utcán tartózkodó vádlott rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre, ököllel megütötte az
arcukat és könnyű sérüléseket okozott nekik. A rendőrök végül testi kényszer alkalmazásával törték meg a vádlott ellenállását, akit megbilincseltek, majd előállítottak a rendőrségre.

A rendőrségi folyosón, az őrizetének ideje alatt a vádlott hirtelen felugrott a padról és lefejelte a falra függesztett képet.
Az előállítás során az is megállapítást nyert, hogy a vádlott az intézkedést megelőzően marihuánát fogyasztott.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben a fogolyszökés vétségén túl hivatalos személy elleni erőszak és rongálás bűntette, valamint könnyű testi sértés, garázdaság és kábítószer birtoklásának vétsége miatt halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

(A fotó illusztráció.)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.