Szerző: Zala MRFK 2021. február 08.

Debrecentől Nagykanizsáig "dolgozott" a zalai rendőrök által lebuktatott betörőbanda

Tavaly január és március közötti betöréssorozat öt elkövetőjét azonosították a zalai rendőrök és bolondok napján Budapesten, Tatabányán és Cigándon elfogták az elkövetőket. A nyomozás vizsgálati szakaszának befejeztével az iratokat most adták át az ügyészségnek.

Több bejelentés is érkezett a rendőrségre, 2020. január 22-től egészen március 3-ig, hogy az ország több pontján is, ismeretlen személyek lakásokba bementek és onnan különböző értékeket tulajdonítottak el.

Azonosították a lakásbetörőket a zalai rendőrök

A nyomozás során a zalai rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói, a Készenléti Rendőrség munkatársai, valamint a Cigándi Rendőrőrs egyenruhásai segítségével 2020. április 1-jén reggel összehangolt akció keretében a budapesti, cigándi és tatabányai lakcímükön elfogták a betörésekkel gyanúsítható öt férfit.

Azonosították a lakásbetörőket a zalai rendőrök

A kutatások során a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak több ellopott ékszert, elektronikai eszközöket, valamint a bűncselekmények elkövetéséhez használt szerszámokat és két autót is. A nyomozók azt is megállapították, hogy Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Egerben, Várpalotán, Gödöllőn, Siófokon, Dunaújvárosban, Debrecenben, Székesfehérváron, Komáromban követtek el hasonló bűncselekményeket.

Azonosították a lakásbetörőket a zalai rendőrök

A rendőrök a lakásbetörésekben résztvevő öt férfit lopás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Azonosították a lakásbetörőket a zalai rendőrök

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Azonosították a lakásbetörőket a zalai rendőrök


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.