Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. december 03.

Lopott bélyegzővel igazolták a hiányzást a lopott kesztyűvel betörő fiatalok Kőszegen

Iskolába, orvosi rendelőbe, italboltba, ruhaüzletbe törtek be. A lógásaikat lopott igazolásra tett lopott bélyegző lenyomatával igazolták, fájdalmaikat lopott gyógyszerrel csillapították, szomjukat pedig lopott energiaitalok enyhítették. Javítóintézet és felfüggesztett börtön hivatott visszafogni a duhaj kedvüket.

Lopott bélyegzővel igazolták a hiányzást a Kőszegen lopott kesztyűvel betörő fiatalok

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a három – köztük két fiatalkorú - nő ellen, akik öt alkalommal törtek be különböző sértettekhez tíz nap leforgása alatt 2018. telén, Kőszegen..

A vádirat szerint a vádlottak betörtek két alkalommal egy iskolába, ahonnan kitöltetlen orvosi igazolásokat, bélyegzőket és az alkalmazottak személyes tárgyait lopták el.

Ezt követően a vádlottak feszítővassal befeszítették egy italbolt bejárati ajtaját, majd onnan 18 doboz energiaitalt, édességeket és 10.000 forint készpénzt vittek el.

A vádlottak két alkalommal orvosi rendelőkbe törtek be, oly módon, hogy kővel bedobták az ablakot, majd bemásztak a helyiségekbe és onnan gyógyszereket, gumikesztyűt, sztetoszkópot, kitöltetlen orvosi vényt, bélyegzőt és 20.000 forint készpénzt loptak el.

A vádlottak egy ruházati üzletbe is betörtek, úgy, hogy a kezükre felhúzták az orvosi rendelőből lopott gumikesztyűt, majd befeszítették a bolt hátsó ajtaját. A vádlottak egy sállal takarták el az arcukat, hogy ne lehessen felismerni őket az üzlet kamerái által rögzített felvételeken, majd 100.000 forint készpénzt és 350.000 forint értékű ruhaneműt, táskát és bizsut vittek magukkal. A rendőrség lefoglalta a lopott dolgokat az eljárás alatt.

Az egyik vádlott az iskolából, a másik pedig az orvosi rendelőből lopott bélyegzőt használta valótlan tartalmú orvosi igazolás készítésére, amivel az iskolai hiányzásaikat igazolták.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelés, míg felnőtt társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Talált pénztárcából kivett bankkártyával fizetett, lebukott

A Szombathelyi Járási Ügyészség bankkártya felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki talált egy pénztárcát, majd jogtalanul felhasználta a benne lévő bankkártyát 2019 augusztusában, egy Szombathely közeli
településen.

A vádirat szerint a vádlott a lakóhelyére vitte a pénztárcát, ahol kivette a bankkártyát, majd vásárolni ment és a sértett bankkártyájával fizetett a helyi boltban. A sértett értesítést kapott a vásárlásról a telefonjára, majd kiderítette, hogy melyik boltban
használták fel a bankkártyáját, és felhívta az üzletet.

Az eladó elmondta a sértettnek, hogy a bankkártyáját használó vásárló még mindig a boltban van, ezért a sértett megkérte az eladót, hogy tartsa őt vissza, amíg megérkezik a helyszínre. A sértett végül kihívta a rendőröket is, így nemcsak a bankkártyáját kapta vissza, hanem a pénztárcája is előkerült a vádlott lakóhelyéről.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlott próbára bocsátását indítványozta, figyelemmel arra, hogy megtérítette a sértettnek a vásárlásokkal okozott 3.850 forint kárt.

 

Címlapképünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.