Szerző: Ózdi Járási Ügyészség 2019. szeptember 23.

Ételt készíttetett magának a betörő a rémült asszonnyal, amíg átkutatta a házat

A megfenyegetett idős asszony nem mert szólni a rendőrségnek, csak a fiának számolt be az esetről. A betörőnek egyébként nem ízlett az étel, így kutyával etette meg.

A vádlott 2019. február elején a hajnali órákban a bejárati ajtót befeszítve bement a Farkaslyuk településen lévő családi házba, és elkezdett értékek után kutatni. A zajokra felébredt a házban lakó 77 éves idős, beteg asszony, és kérdőre vonta a férfit, hogy mit keres nála. Erre a vádlott közölte, hogy éhes, és felszólította a sértettet, hogy készítsen neki ennivalót.

Az idős nő félelmében nem mert ellenszegülni, és egy zsíros kenyeret kent, miközben a vádlott bejárta a lakást és 10.000,- Ft készpénzt, egy műbőr pénztárcát és egy női karórát vett magához.

Zsíroskenyér Fotó 112Press

Az asszony az ételt becsomagolta, és átadta a vádlottnak azzal a kijelentéssel, hogy akkor egye meg, aki ezután távozott, de még felszólította a sértettet, hogy ne merjen szólni a rendőröknek. A zsíros kenyér viszont nem ízlett neki, azt az utcán egy kóbor kutyával etette meg.

Az asszony annyira megijedt, hogy a rendőrségre nem is mert telefonálni, csak a fiát értesítette a történtekről.

A vádlott 2019. február elején további családi házakba is betört Farkaslyuk településen, illetőleg Ózdon. Az egyik helyszínről kéziszerszámgépeket vitt el, míg a másik házból közel 200.000,- Ft összegű készpénzt, valamint karórát és ékszert tulajdonított el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

A kép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.