Barion Pixel
Szerző: Pest Megyei Főügyészség / Pest MRFK 2019. április 25.

Autóval üldözte, majd cserbenhagyta áldozatát a megcsalt férfi - vádat emeltek ellene

A Pest Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki személygépkocsijával üldözte a haragosát Gödöllőn. A hajsza közben a sértett járműve egy árokba sodródott, felborult, a sértett férfi életveszélyesen megsérült.

A bűnügy vádlottja és a sértett gödöllői férfiak, egymás rokonai. Egy szerelmi háromszög miatt 2017. februárjában megromlott közöttük a kapcsolat. Ettől kezdődően a vádlott telefonon és interneten gyakran megfenyegette a sértettet, és azt követelte tőle, hogy több millió forintot fizessen neki kártérítésként. Mivel a sértett nem fizetett, a vádlott többször megfenyegette, hogy megöli.

2017. szeptemberében a sértett Gödöllőn egy személygépkocsival közlekedve ügyeket intézett. Ugyanebben az időben a vádlott szintén autóval haladt a városban.

Amikor a vádlott észrevette a sértettet, üldözőbe vette. A hajsza során mindkét jármű 90-100 km/h sebességgel haladt Gödöllő belterületén. A 26 éves gyanúsított egy külföldi rendszámú autóval a Szabadság út 35. szám előtti útszakaszon hátulról szándékosan nekiment a sértett kocsijának, amely az ütközéstől az árokba borult. A sofőr életveszélyesen megsérült, N. Ágoston azonban erről nem győződött meg, hanem elhajtott a baleset helyszínéről, majd leszerelte a járművön lévő rendszámot, hogy annak a felkutatását a hatóságok számára megnehezítse.

Fotó: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ütközés következtében a sértett kiesett az ülésből, eszméletét vesztette. Egy járókelő értesítette a mentőket és a rendőrséget. A sértett férfit a mentők életveszélyes állapotban szállították a kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek el rajta.

A baleset után a vádlott továbbhajtott, nem győződött meg arról, hogy a haragosa megsérült-e. A nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben, azonban a férfi másnap jelentkezett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Pest Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a férfit.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.