Barion Pixel
2018. május 29.

Életfogytiglanit kapott a bobai gyilkos

A szombathelyi nagytemplom déli harangszavára szólította dr. Varga Roland bíró a tárgyalóterembe T.G.-t. Három perccel később elhangzott az életfogytiglani szó, amit a vádlott lehajtott fejjel hallgatott.

Ítélet született a 2015-ben Bobán történt emberölés ügyében. A féltékeny barátnőjét meggyilkoló férfi életfogytiglant kapott. 4,5 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

Ítélethirdetés a bobai embrölés ügyében

A bíró ismerteti a tényeket, amikről korábbi cikkeinkben részletesen beszámoltunk, kegyeleti okokból kihagyva néhány részletet. T.G. vádlott a bíró szavai közben hevesen csóválta a fejét, jelezve, hogy nem ért egyet az elhangzottakkal. A vádlott korábban többször eltérő vallomást tett.

Ítélethirdetés a bobai embrölés ügyében

Az áldozat szülei a tárgyalóterem végében, fekete ruhában, lehajtott fejjel ülnek.

Ítélethirdetés a bobai embrölés ügyében

Két cselekményt emelt ki a bíró. Az első indulati cselekmény, ami életveszélyes sérülést okozott. Időben elkülönül a következő, az elkövető a felelősségrevonás alól akart kibújni, amikor kitervelte, hogy megöli a barátnőjét. A vádlott egészségügyi ismereteit felhasználva akarta balesetnek álcázni a sértett halálát, magát segítő barátnak állította be.

Ítélethirdetés a bobai embrölés ügyében

Az áldozat édesanyja a tenyerébe temette az arcát, amikor a bíró ismertette a vádlott cselekményét és azt, hogy a lánya életben maradhatott volna... A lánya halála után az édesanya folyamatos orvosi kezelésre szorul.

A vádlott megbánását a bíró nem fogadta el. T.G. legkorábban 25 év múlva szabadulhat. 10 évre a közügyektől is eltiltották.
 

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott ügyvédje enyhítésért fellebbezett.

Őszinte megbánás?

A bíró kifejtette azt is, miért nem fogadja el a vádlott "őszinte megbánását'. T.G. a gyilkosság után szexuális tartalmú üzenetet küldött egy másik barátnőjének, akivel aznap este találkozott is...


 

A vádirat:

Szombathelyi Törvényszék - dr. Varga Roland tanácsa- ítéletet hirdetett T. G emberölés bűntette miatt indult ügyében.

A bíróság a vádlott bűnösségét 1 rendbeli aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, és 1 rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettében állapította meg. A vádlottat a bíróság halmazati büntetésül életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A vád szerint T.G. megölte a barátnőjét

A vádlott 2013. márciusa körül ismerkedett meg a gimnazista sértettel elsősegély képzés keretében. A vádlott felvette a sértettel a kapcsolatot, a közös szakmai érdeklődésből személyes vonzalom, majd szexuális viszony alakult ki közöttük. A vádlott a találkozásaik során többször bántalmazta a sértettet, aki a történteket barátnőinek mesélte el, és felmerült benne, hogy a szakít a vádlottal, így 2014. decemberétől 2015. februárig találkozásaik ritkultak.

2015. február közepe körül kiderült, hogy a vádlott élettársa terhes, ezért a vádlott közölte a sértettel, hogy szeretné befejezni a kapcsolatukat, de a beszélgetés után sem szakítottak.

2015. július 21-én a vádlott többször meglátogatta a sértettet a lakóhelyén, aki több dologban számon kérte a vádlottat. A vádlott a szidalmazás miatt feldühödött és a ház pincelejárat közelében lévő nappalijában bántalmazta a sértettet, akinek feje az ajtófélfának és a küszöbnek is nekiütődött.

A vádlott ezután elindult haza, de végig gondolta a történteket, és rájött, hogy a sértett feljelentheti, kapcsolatukat várandós élettársának feltárhatja, ezért elhatározta, hogy megöli a sértettet úgy, hogy a bűncselekményt balesetnek álcázza. A vádlott visszament a házba, és látta, hogy a sértett a pincelejáratnál fekszik, vérzik a feje, mintegy eszméletvesztés utáni állapotban volt. A vádlott levonszolta a sértettet a pincébe, a fejét egy gerenda élének ütötte, majd a sértettet ülő helyzetben a falnak támasztotta.

Az áldozat

Ezután a vádlott a sértett telefonjáról felhívta a saját telefonját, majd a sértett telefonján a gyári beállítások visszaállítását elvégezte, majd a fürdőszobából egy törölközőt vett magához, és a nappaliban lévő vérnyomokat feltakarította, ezután elhagyta a házat. Pár perc múlva saját mobiltelefonjáról felhívta a sértett apját, akivel közölte, hogy a sértett nemrég hívta őt azzal, hogy leesett a pincébe és balesetet szenvedett. A hívás után a vádlott visszament a házba a koponyaűri sérülésektől védekezésre képtelen állapotban lévő sértetthez, és észlelte, hogy nincs légzése.

A vádlott azért, hogy a később kiérkező mentősöknek azt tudja mondani, hogy a sértetten újraélesztést végzett, a pincében az újraélesztéshez megfelelő helyre vitte és értesítette a mentőket.

A bejelentés közben a sértett sikoltozni kezdett, a vádlott ekkor a sértett fejét a földhöz csapta, testét lenyomta, száját és orrát befogta, és mindaddig fogva tartotta, amíg a sértett megfulladt. A vádlott a mentők kiérkezéséig folytatta a bűncselekmény nyomainak feltakarítását, majd a mentők kiérkezését követően imitálta, hogy a sértetten újraélesztést végez.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője téves minősítés miatt, enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását jogerősen fenntartotta.

Életfogytiglanit kapott a bobai gyilkos



Féltékenység után gyilkosság - megkezdődött a bobai emberölés tárgyalása




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.