Barion Pixel
Szerző: 112Press /Tánczos Mihály 2024. augusztus 28.

Az anyját védő 16 éves fiút szúrta meg a nő volt élettársa Szombathelyen

A férfi kulccsal ment be a nő lakásába, ahol a sértett elmondása alapján erőszakoskodni kezdett. A nő fia az anyja védelmére kelt, mire a férfi állítólag közölte vele, hogy ne fogja le, mert megöli. Aztán szúrt.

Egy 16 éves fiút szállítottak a kórházba a mentők állítólagos szúrt sérüléssel a szombathelyi Széll Kálmán utcából hétfőn este. Az óvatos megfogalmazás nem véletlen: bármennyire is szeretnénk, sem a mentők, sem a rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta az információinkat és a kérdéseinkre sem kaptunk választ, így cikkünkben a sértett fél elmondására támaszkodhatunk.

Az esetről keddre virradóra, az érintett lakásban mesélt nekünk a megtámadott asszony, elferdült orral és a szeme alatt egyre jobban előtűnő lila folttal. A háztömbben áramszünet volt, így csak a mobiltelefonok ledlámpái világítottak a konyhában és az asszony bokájára erősített nyomkövető villogott pirosan, jelezve, hogy tölteni kellene.

A középkorú asszony elmondta, hogy a mostani eset nem volt előzmény nélküli. A volt élettársa már megpróbálta elütni korábban a ház udvarán, illetve a hajánál fogva megpróbálta kirángatni a „zónájából”, azaz arról a területről, amiben a nyomkövetőjével legálisan tartózkodhat.

A nő májusban tért haza a veszprémi Bv-intézetből, ahol vagyon elleni bűncselekményért rá kirótt büntetését töltötte. Jelenleg reintegrációs őrizetben  van, a kijelölt lakást nem hagyhatja el. Ha megszegi a szabályokat – pl. elhagyja a számára kijelölt zónát -, akkor visszakerül a börtönbe.

A nő 2,5 éve szakított a korábbi élettársával, azonban a szerencsejátékfüggőnek leírt férfi ezt nem akarja tudomásul venni. Még mindig van kulcsa a nő lakásához, így jutott be hétfőn is, majd közölte, hogy ott akar aludni nála. A nő szégyenkezve mondta, hogy az elutasítás után a férfi meg akarta erőszakolni, annak ellenére hogy más is volt a lakásban. A volt élettárs üvöltözött és megütötte az asszonyt

Az anyját védő 16 éves fiút szúrta meg a nő volt élettársa Szombathelyen

A veszekedést hallva a nő 16 éves fia az anyja védelmére kelt és a férfi elé állt, hogy az ne bánthassa az édesanyját. Tette ezt annak ellenére, hogy a férfi az elbeszélések alapján korábban már megverte a nevelt fiát.

-Menj innen, ne fogjál le, mert megöllek! – kiabálta a fiúnak, majd a szavakat tett követte és az elmondottak alapján egy késsel a fiú felé szúrt, akit mellkastájékon el is talált. A nagyapja szerint a penge bordát ért. Az agresszív férfi a szúrás után a kést magánál tartva elmenekült, de a rendőrök rövid időn belül elfogták és előállították.

A fiúhoz mentő érkezett és a Markusovszky kórházba szállították. Az ellátáskori állapotára vonatkozó kérdésünkre szűkszavú válasz érkezett az Országos Mentőszolgálattól.

- Az esettel kapcsolatban kérjük keressék az illetékes hatósági szerveket – írta Kaszap Réka, az OMSZ kommunikációs munkatársa. Az ilyen jellegű válaszok alátámasztják, hogy valóban bűncselekmény történhetett.

A nő elmondta azt is, hogy a volt párja megütötte őt, amit a szeme alatt egyre jobban látszó lilás folt és az elferdült orra is igazolni látszott.  Hozzátette, hogy fél a lakásban, ezért vannak vele a családtagjai is éjszaka. Ő nem mehet egyikőjükhöz sem, a nyomkövetője miatt. A háztömbben lévő áramszünetről sem tudták, hogy azt a volt párja idézte elő, vagy az esettől független. A rendőrséget azonban fel kellett hívnia, hogy jelenleg nem tudja tölteni az eszközt, mert nincs áram a házban.

-Azért vagyunk itt, hogy ne bántsák. Biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan kiengedik a támadóját, miután kihallgatták. Nem érezzük magunkat biztonságban. Úgy érezzük, hogy a korábbi bejelentéseknél sem vették teljesen komolyan a jelzéseinket a rendőrök – mondta az egyik férfi.

A rendőrségnek elküldött kérdéseink között erre vonatkozó is volt. Bár a kérdések többségére nem kaptunk választ, de erre kitért a válaszadó:

-A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Kollégáink minden bejelentésre reagálnak és megteszik a szükséges intézkedéseket. A nyomozás érdekeire tekintettel, az eljárás jelenlegi szakaszában bővebb információt nem áll módunkban adni – közölte a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság részéről Seffer Lilla rendőr őrnagy.

Az esetre terveink szerint még visszatérünk.

A címlapkép illusztráció!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.