Barion Pixel
Szerző: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. február 27.

300 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki a gázolóra

Egy autós áthajtott egy földön fekvő emberen Tolna megyében, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Szemtanúk jelentkezését várják.

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a 17040/722/2018. bü. számon ismeretlen tettes ellen. 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2018. december 2-án 20 óra 40 perc körüli időben ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen járművel a 6232-es számú úton – Nagydorog és Paks között – áthajtott az úttest közepén fekvő gyalogoson, és a helyszínt adatai hátrahagyása nélkül elhagyta.

Fotó: Tolna Megyei RFK

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövető személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hivatali munkaidőben tegyen bejelentést személyesen a Paksi Rendőrkapitányságon, illetve bármelyik rendőri szervnél.  Hívja a Paksi Rendőrkapitányságot a 06/75 510-640-es hívószámán, illetőleg a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységi-irányítási Központját a 06-74/501-100-as telefonszámon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, illetve a 107-es és a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300.000 forint, azaz háromszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.