Szerző: Vas Megyei Főügyészség; 112Press 2018. március 12.

Balesetet okozott és elhajtott a teherautósofőr – eltilthatják a járművezetéstől

Tavaly júniusban okozott balesetet egy figyelmetlen tehergépkocsivezető a 86-os főúton, Kisunyom közelében. A férfi elhagyta a helyszínt, de nem jutott messzire, vádat emelnek ellene. Az Őrségben haragosát lökte le a bicikliről egy férfi.

Cserbenhagyó teherautó-sofőr ellen emelnek vádat

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki elhagyta az általa okozott baleset helyszínét a 86. számú főúton 2017. júniusában. Az esetről a 112Press részletesen beszámolt.

cserbenyhagó teherautósofőr

A vádirat szerint a vádlott kamionnal közlekedett Körmend felől Szombathely irányába, amikor későn vette észre az előtte lassító járműsort. A vádlott vészfékezett és áttért a szemközti forgalmi sávba. Az ott közlekedő sértett jobbra kormányozta a személygépkocsiját, ütközés nélkül elhaladt a sávjába áttérő kamion mellett, azonban letért az útpadkára, ahol az autó megsodródott, majd az úttestre visszatérve nekiütközött egy másik személygépkocsinak. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A vétlen jármű vezetője eredt a balesetet okozó teherautó után Kisunyomnál

A vádlott annak ellenére, hogy a történteket látta nem győződött meg arról, hogy a figyelmetlen vezetésével okozott balesetben bárki megsérült-e, hanem továbbhajtott.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Lelökte haragosát a kerékpárról, pénzbüntetést kaphat

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat az ellen férfi ellen, aki lelökte haragosát a kerékpárról egy őrségi falu közelében 2017. júniusában.

A vádirat szerint a falu határától nem messze, az úttest szélén álló vádlott egy faággal megütötte a mellette kerékpáron elhaladó sértettet, akivel régóta haragos viszonyban álltak. A támadás ellenére a sértett nem esett le a járműről, azonban könnyű, zúzódásos sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.