Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. július 14.

Osztrák rendszámú VW hajtott Peugeot elé - több terelőkúpot is leamortizáltak Szombathelyen

A Tesco áruház parkolója felől hajtott figyelmetlenül a 86-os és 87-es utak közös szakaszára egy osztrák rendszámú Volkswagen. Az érkező Peugeot vezetője már hiába fékezett. A rendőrségi terelőkúpokat figyelmetlen autóvezetők amortizálták.

 
A balesetet okozó sofőr nem vette észre a 86-os főúton érkező Peugeot személyautót
Szintén gyakori baleseti helyszínen történt újabb karambol Szombathely határában. A Tesco - Praktiker áruházak kihajtójából akart balra kanyarodni egy osztrák rendszámú Volkswagen személyautó. A sofőr tipikus hibát vétett: nem figyelt oda a kanyarodósávban haladók takarásában érkező és a főúton haladó járművekre.
 
A Peugeot férfi vezetője nem tudta elkerülni az ütközést
 
-Több autó haladt mellettem a kanyarodósávban és mögöttem is jött több jármű, amikor a Volkswagen megjelent. Fékeztem, de nem tudtam megállni - mondta el a 112Press-nek a vétlen sofőr. A főút ezen szakaszán 90 km/óra a megengedett sebesség.
 
A leuárt sávból folyamatosan kellett eltanácsolni a várakozó sofőröket
 
A balesetben és az azt követő helyszíni szemle alatt senki sem sérült meg és ez nem elírás.
 
A rendőrség terelőkúpokkal zárta az érintett sávokat, ahol a roncsok és a törmelékek voltak. Ez ismét "vidám" félreértésekre adott okot.
 
Lehet itt várakozni, de minek? Ezek már az új terelőkúpok
 
Volt, aki beállt a terelőkúpok mögé, hogy majd biztosan elviszik azokat valamikor. A mögötte érkezők pedig már nem látták, miért áll valaki a sor elején.

A Fiat balra kanyarodna, de a rendőrt látva módosított a sofőr
 
Volt, aki nemes egyszerűséggel átment a szembejövők sávjába, szembe a forgalommal, mert "nekem be kell mennem a boltba!" Neki rendőr állta útját és kénytelen volt tolatni. Igaz, ebben nem volt köszönet, mert letolatta az efgyik terelőkúpot.
 
Később egy fiatalember is megismételte a mutatványt. Járművével a kérdőn néző rendőrig gurult szembe a forgalommal, majd ártatlan szemekkel megkérdezte, hogy akkor ő most nem kanyarodhat be?
 
Szembe a forgalommal, a bevásárlóközpont felé
A rendőri kérdésre elismerte, hogy látta a sávot lezáró terelőkúpokat és a záróvonalat is, amit átlépett. Az előbbinek némileg ellentmond, hogy tolatás közben lendületesen áthajtott az egyre siralmasabban festő terelőkúp felett, ami az autó alá szorult.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Képrejtvény: Melyik eszköz nem kötelező tartozéka a járműnek? #sávlezárás #terelokup #alljonmeg #marmindegy #police

112Press (@112press_official) által megosztott bejegyzés,

 
A fiatalember ezt nem vette észre, csak azt, hogy többen hadonásznak neki, ezért megszeppenten megállt.A beszorult eszközt végül sikerült kifeszegetni a lökhárító és a lemez közül."Bocsánat! Bocsánat! Elnézést!" -kiabálta ki az ablakon, amikor elhajtott a körforgalom irányába.
 
Az Audi alól kiszabadított terelőkúp
A változatosságot fokozta még néhány járművezető, aki a lezárt sáv miatt a két roncs között akart bekanyarodni a bevásárlóközponthoz, de a rendőr látványa miatt letettek erről.
 
Segítünk: a terelőkúpokat megkerülve sem lehet ilyenkor balra fordulni
"A f*sznak kell ezeknek most összemenni!" - osztotta meg magvas véleményét egy mérges férfi és csikorgó kerekekkel elhajtott a körforgalom irányába.
 
Hátha...

Ha valakinek dejavu értzése van, akkor valószínűleg olvasta korábbi beszámolónkat valamelyik másik itt történt balesetről, ugyanis nagyon hasonló események zajlanak minden alkalommal.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.