Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. december 23.

Hárman megsérültek a 86-oson - Mazda hajtott Hyundai elé

Bevásárlóközpont parkolójából hajtott ki figyelmetlenül egy Mazda vezetője és egy Körmend irányába haladó Hyundai elé került. A két jármű összeütközött.

Mazda hajtott Hyundai elé a 86-os főúton, Szombathely határában

Balra akart kikanyarodni a Tesco és Praktirker áruházak közötti útról egy Mazda vezetője, Szombathelyen. A 86-os főúton érlező, Körmend irányába tartó Hyundai sofőrje már nem tudta elkerülni a balesetet.

A mentők három embert szállítottak kórházba, információnk szerint senki sem szenvedett súlyos sérülést.

Mazda hajtott Hyundai elé a 86-os főúton, Szombathely határában

Karácsony előtt egy nappal komoly feszültséget okozott néhány sofőrben az a tény, hogy a baleset miatt nem kanyarodhattak balra az áruházi parkoló felé a 86-os főútról, illetve az, hogy a parkoló felől sem lehetett balra kanyarodni.

Néhányan ezt úgy oldották meg, hogy elhaladtak az útlezárás mellett, majd a záróvonalon fordultak vissza, megspórolva ezzel egy rövid utat a körforgalomig.

Mazda hajtott Hyundai elé a 86-os főúton, Szombathely határában

Voltak, akik nem értették, miért áll a kanyarodó sáv elején rendőrautó és azt megkerülve próbáltak lavírozni. Egy járművezető annyira megzavarodott, hogy szembe próbált hajtani a forgalommal, de a járőr időben megakadályozta ebben.

Azért, hogy mindenkinek világos legyen, terelőkúpokat is kihelyeztek, ha a rendőrautó önmagában nem elég egy sáv lezárásához. Ezután volt sofőr, aki megállt a belső sávban, hogy megvárja, amíg elmennek előle, mert ő balra akar kanyarodni.

z5

Említésre méltó még egy feltehetőleg turistákat szállító busz sofőrje, aki lelkesen pötyögött valamit a telefonján, lehajtott fejjel, így haladt el a helyszínelés mellett. Rendőr állta el az útját annak a sofőrnek, aki látványosan telefonált és a biztonsági öve sem volt bekapcsolva. "Kellemes ünnepeket!" - köszönt el a rendőr a sofőrtől, miután az bekapcsolta az övét és letette a telefont.

z6

Egy fiatal, Körmend irányából érkező sofőr elbizonytalanodva állt meg a záróvonalra húzódva és udvariasan megkérdezte, hogy ő most befordulhat itt, vagy menjen el a körforgalomig? A rendőr kedvesen visszakérdezett, hogy szerinte melyik a jó megoldás? "Akkor azt hiszem el kell mennem a körforgalomig..." - adta meg a helyes választ a sofőr és így is tett.

z7

Korábban egy bombariadó kapcsán már összegyűjtöttünk néhány érdekes kérdést egy útlezárásnál. Ezek többsége hihetetlennek hangzik, pedig sajnos valóban elhangzottak.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.