Szerző: 112Press 2020. május 19.

Volvo kamion oldalába hajtott egy Peugeot Szombathely határában

Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt a 86-os főút szombathelyi elkerülőjén. A balesetet okozó sofőr évtizedekig vezetett balesetmentesen, a mostani eset miatt fogta a fejét.

A Peugeot vezetője hibázott
A Tesco és a Praktiker áruházak közötti útról akart rákanyarodni a 86-os főútra egy nyugdíjas férfi, Peugeot személyautójával. A manőver nem sikerült, az autó egy szabályosan közlekedő horvát rendszámú Volvo kamion oldalának ütközött.
 
t2
 
Személyi sérülés nem történt. A horvát kamionsofőr kérdésünkre nem sokat tudott elmondani az esetről, csak annyit, hogy ő egyenesen haladt Körmend irányába, amikor egy autó a menetiránya szerinti jobb oldalról nekihajtott a pótkocsinak.
 
A horvát kamionsofőr csak azt vette észre, hogy egy autó belehajtott a járműve oldalába
 
A balesetet okozó férfi nem kertelt, elismerte, hogy nagyot hibázott.
 
-Több kamion haladt egymás után. Úgy láttam, hogy az egyik a kanyarodósávban érkezik és úgy véltem, hogy ki tudok kanyarodni. Nagyot tévedtem - sóhajtott a férfi, aki hozzátette, hogy hivatásos sofőrként dolgozott, 1,8 millió balesetmentes kilométer van a háta mögött.
 
Peugeot 405 Style
 
-Ezt benéztem, nem tagadom, de óriási szerencse, hogy nem sérültünk meg - mondta a sofőr. Az utastársa még hozzátette, hogy látta az érkező kamiont, de arra sem volt ideje, hogy felkiáltson.
 
A kereszteződésnél viszonylag sok hasonló baleset történt az elmúlt években és a most hallott magyarázat sem egyedi. A kanyarodósávban haladó nagyobb járművek kitakarják a külső sávban érkezőket, a sofőrök pedig azzal az illúzióval kezdik meg a kikanyarodást, hogy a külső sáv szabad.
 
t6

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.