Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2022. február 25.

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat a kerékpárossal összeszólalkozó és őt veszélyeztető autóvezető

A körforgalomban a kerékpáros az autóvezető szerint nem megfelelően közlekedett, ezért mellé hajtott és a lehúzott ablakon keresztül összeszólalkoztak, végül a sofőr ráhúzta a kormányt a biciklisre, aki egy várakozó autó hátuljának esett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2021 szeptemberében, az egyik szombathelyi körforgalomban közlekedett személygépkocsival, amikor az ott kerékpározó sértettel, a vádlott által vitatott közlekedési helyzet miatt szóváltásba került.

Miután a sértett elhagyta a körfogalmat, a vádlott a személygépkocsijával követte őt, majd a menetirányuk szerinti jobboldali forgalmi sávban a kerékpáros mellé hajtott és a lehúzott ablakon keresztül folytatták a vitát. Ezt követően a vádlott a személygépkocsiját szándékosan a kerékpáros sértett felé kormányozta, aki előbb a bal kezével a személygépkocsi tetején próbált megtámaszkodni, azonban elveszítette az egyensúlyát, letért az úttestről a menetiránya szerinti jobb oldalon, és az ott
várakozó személygépkocsi hátuljának ütközött. A sértett sérülést nem szenvedett.

A vádlott elhajtott a helyszínről.

A veszélyhelyzet azért következett be, mert a vádlott szándékosan megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, úgy változtatott irányt a járművével, hogy az azonos irányba haladó, irányt nem változtató járműnek nem adott elsőbbséget.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.