Barion Pixel
Szerző: Veszprémi Törvényszék 2021. január 05.

Karácsonykor felgyújtott autó és gyilkosságal fenyegetés - évekig zaklatta a házaspárt a csopaki férfi

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 34 éves csopaki férfinak, akivel szemben nagyobb kárt okozó rongálás bűntette, zaklatás vétsége és magánlaksértés bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A bíróság a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb egy hónap időtartamra rendelte el.

A megalapozott gyanú szerint 2020. december elejétől, heti rendszerességgel, napi 20-30 alkalommal a késő esti órákban a gyanúsított telefonon felhívta a sértettet. Az egyik decemberi napon az utcán egy borotvapengével hadonászott a gyanúsított a sértettől hozzávetőleg 1 méterre állva, akit azzal fenyegetett meg, hogy megöli. A sértett a gyanúsított elől bemenekült a telkére.

2020. december közepén egy éjjel a gyanúsított a kerítésen átmászva behatolt a családi ház udvarába, ahol a sértett kerti bútorait átrendezte, egy másik éjjel még a sértett villanyóráját is lekapcsolta, melynek következtében a lakás fűtés nélkül maradt.

A gyanúsított 2020. december 25-én a sértettetet és feleségét - akik Csopakon sétálni indultak - tiltakozásuk ellenére követte, majd amikor azok családi házukhoz visszaértek, mindkettőjüket azzal fenyegette meg, hogy tönkreteszi a karácsonyukat és meg fogja őket ölni. A gyanúsított a fenti cselekményét évek óta folytatta a sértettek sérelmére, akik csak 2020 decemberében tettek ezek miatt joghatályos magánindítványt.

A fentieken túl a gyanúsított megalapozottan gyanúsítható még azzal is, hogy 2020. december 26-án a sértett feleségének tulajdonát képező személygépkocsiját megrongálta, szélvédőjét, ablakait betörte és a jármű belsejét meggyújtotta. A tüzet a sértett idejében észrevette és egy poroltóval sikeresen eloltotta. A járműben minimum 1 millió forint kár keletkezett.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.