Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2021. február 10.

Seprűt tört, kerékpárt dobált, kilincset szaggatott az agresszív ex-barát - alkoholért indult egy ittas sofőr

Erőfitogtató férfi és kijárási korlátozás alatt alkoholért kocsikázó ittas sofőr ellen emelt vádat a Sárvári Járási Ügyészség.

A Sárvári Járási Ügyészség garázdaság és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki fél éven belül kétszer kereste fel volt barátnőjét, hogy beszéljen vele, azonban a látogatás mindkét alkalommal rendőri intézkedéshez vezetett Celldömölkön.

A vádirat szerint a vádlott első alkalommal, 2019 szeptemberében jelent meg a volt barátnője házánál és követelte, hogy engedjék be. A vádlott ezt követően berúgta a fából készült kaput, bement a házba, olyan erővel rontott be az egyik szobába, hogy a kilincs a kezében maradt, majd dühöngve kiment a udvarra, ahol egy kerékpárt átdobott a szomszéd telekre, végül
kettétört egy seprűnyelet. A kiérkező rendőrök fékezték meg a vádlottat.

A vádlott legközelebb fél év múlva jelent meg újra a háznál, ahol ismét kiabálva követelte, hogy engedjék be. A lakók az előzmények után nem engedték be a vádlottat, aki berúgta a kaput, bement a lakóházba, ahol fellökte az ott tartózkodókat. A vádlottat sikerült kikísérni az udvarra, majd az utcára, ahol tovább folytatta a lakók szidalmazását és az időközben kiérkező
rendőrök jelenlétében verekedésre hívta fel az egyik tanút.

A Sárvári Járási Ügyészség közérdekű munka kiszabására tett indítványt a rovott múltú vádlottal szemben.

Ittasan ment alkoholért a kijárási korlátozás ideje alatt

A Sárvári Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen férfi ellen, aki közepes fokban ittasan vezette a gépkocsiját a kijárási korlátozás ideje alatt, az egyik decemberi éjjelen Sárváron.

A vádlott azért indult el a lakásából ittasan a gépkocsival, hogy alkoholt vásároljon a közeli benzinkúton. A rendőrök a hazaúton igazoltatták az utast is szállító vádlottat.

A Sárvári Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A címlapkép illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.