Szerző: BRFK / 112Press 2020. július 19.

Megbízásra rabolták ki és verték össze a nőt a magukat virágkézbesítőnek álcázó rablók

A fiatal nő csak rövid ideig gondolhatta azt, hogy valaki virággal kedveskedett neki. A következő pillanatokban már a földön rúgták, majd megkötözték az óbudai lakásában.

 

Az elkövetők virágkézbesítőnek álcázva jutottak be és 600 ezer forintot raboltak egy fiatal nő óbudai lakásából; kiderült volt egy megbízójuk is.

 

A rendőrség ügyeletére 2020. július 13-án éjjel egy házaspár tett bejelentést, hogy egy óbudai társasház második emeleti lakásából segélykiáltásokat hallanak, egy nő kér segítséget, mert bezárták a lakásába. A rendőrök a segélyhívásra a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek, majd a katasztrófavédelem egységei emelőkocsi segítségével a teraszon keresztül jutottak be a lakásba.

Itt a rendőrség!

A nő a rendőröknek elmondta, hogy az este folyamán egy ismeretlen nő csengetett be hozzá, hogy egy virágküldeményt hozott, majd amikor ajtót nyitott neki, a vele együtt lévő férfi belépett a lakásba és megütötte. A nő az ütéstől a földre esett, ahol támadói többször megrúgták, majd megkötözték. Ezt követően – hogy ne tudjon segítséget kérni – a szájába egy ruhadarabot tömtek és a fejét is letakarták. Utána már csak hallotta, hogy a nő és a férfi a lakásban kutatnak. Távozásuk előtt egy fém rúddal még többször megütötték, majd rázárták a lakást és a kulcsait is elvitték.

A fiatal nővel szemben még kemény volt a földre fektetett férfi

A nyomozók a helyszínen megállapították, hogy a támadók a lakásából közel 600 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket, ékszereket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztály nyomozói forrónyomon megkezdték az elkövetők felkutatását és a kamerafelvételek elemzését követően megtalálták azt az autót, amivel a nő és a férfi a sértett lakásához érkezett.

A nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti 24 éves B. Vivient, majd a párt július 16-án közös újpesti otthonukban elfogták.

Virágkézbesítőnek álcázta magát a rablónő

A BRFK Nyomozó Főosztály Rablási Osztály S. Mátét és B. Vivient rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

A rabló elszállítása

A nyomozás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy S. Mátét és B. Vivient a sértett egyik volt barátja, V. Bálint kérte meg a cselekmények elkövetésére. A beszerzett információk alapján a rendőrök a 38 éves V. Bálintot 2020. július 18-án lakásán elfogták, majd előállították. A férfit felbujtóként rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos test sértés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Nem sokáig örülhettek a rabolt javaknak


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.