Barion Pixel
Szerző: BRFK / 112Press 2020. július 15.

Motorbalesetet hazudott, de kiderült, hogy elrabolták és megkínozták a budapesti férfit

Váratlan fordulatot vett egy rendőrségi ügy, egy sérültnek látszó férfiről kiderült, hogy elrabolták és azért kínozták, hogy szerezzen 20 millió forintot

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály és a XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2020. július 8-án egy gépkocsilopással összefüggésben kerestek fel lakásán egy 44 éves férfit. A nyomozók a házhoz érve látták, hogy a keresett – láthatóan sérült – férfinek éppen többen segítenek kijönni a házból.

bbv3

A rendőrök mentőt hívtak a férfihez, aki azt állította, hogy motorbalesetet szenvedett, azonban a sérülések jellege miatt a rendőrök azt feltételezték, hogy azok bántalmazásból származnak. A XIV. kerületi rendőrök testi sértés miatt indítottak nyomozást, majd a további adatgyűjtések és tanúkihallgatások során kiderült, hogy a férfi sérüléseinek a hátterében egy emberrablás áll. A nyomozást a BRFK Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztálya vette át, akik megkezdték a tények tisztázását és az elkövetők felkutatását.  

bbv7

A 44 éves férfi a kórházban végül elmondta a nyomozóknak, hogy július 6-án délelőtt többen megjelentek XIV. kerületi házának garázsánál, ahol megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták és egy műhelybe vitték. A férfit a műhelyben először egy székhez akarták láncolni, de végül – hogy a ne tudjon elmenekülni – eltörték a lábát. Ezután a férfire baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek, melynek következtében eltört a kulcscsontja, az arccsontja és testén számos zúzódás is keletkezett.

bbv5

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a férfi bántalmazásában és fogvatartásában négyen vettek részt, akit azzal fenyegettek meg, hogy amennyiben nem szerez 20 millió forintot, akkor elássák és a családján is bosszút állnak. A sértett fogvatartóinak elmondta, hogy nincs pénze és mivel a garázsban maradt a telefonja, ezért intézkedni sem tud annak érdekében, hogy pénzhez jusson.

bbv1

Az emberrablók ekkor a férfi barátnőjét megkeresték és rávették, hogy a telefont egy találkozón átadja. A nőtől a telefont a budapesti 46 éves B. György vette át, majd visszament a műhelybe és a férfit arra kényszerítették, hogy ismerőseitől próbáljon kölcsön kérni. Miután ez nem sikerült, az emberrablók július 7-én a Gyömrői úti felüljárónál egy szervízúton szabadon engedték a férfit, azonban a pénzt továbbra is követelték tőle.

bbv2

Az emberrablók közül július 9-én a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai elfogták a budapesti 33 éves Sz. Zsoltot és a 25 éves M. Tamást, majd pár órával később egy vecsési parkolóban B. Györgyöt is. A nyomozók az elkövetők negyedik társa, a 43 éves M. Brendon ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki, aki július 14-én feladat magát a rendőrségen.

bbv4

A három férfi lakásán tartott kutatások során és fogvatartás helyszínén, a rendőrök többek közt mobiltelefonokat, egy BMW gépkocsit, 10 gépjármű indítókulcsot, jármű diagnosztikai eszközt, golfütőt, vascsövet és kést is lefoglaltak. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói mind a négy férfit felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az illetékes bíróság Sz. Zsolt, M. Tamás, valamint B. György letartóztatását elrendelte.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.