Barion Pixel
Szerző: ORFK Kommunikációs Szolgálat 2020. április 29.

Hat éve bujkáló, körözési top-listás fegyveres rablót fogott el a TEK és a Készenléti Rendőrség

A TOP 50-es körözési listán szereplő, fegyveres rablásért elítélt férfit fogtak el a TEK és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Célkörözési Alosztályának fejvadászai. Szökésben lévő társát még keresi a rendőrség.

A TEK konvoja

A kihirdetett veszélyhelyzet ellenére a rendőrség továbbra is kiemelten kezeli a körözött személyek és veszélyes bűnözök felkutatását. Ennek eredményeként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályának fejvadászai és a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2020. április 28-án Poroszló területén fogták el a rendőrség által korábban közétett körözési listán a TOP 50-ben szereplő, és fegyveres elkövetőként számon tartott férfit.

A terheltet a bíróság 2014-ben fegyveres rablás elkövetése miatt jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélte, azonban a szabadságvesztés letöltését nem kezdte meg, társával együtt elrejtőzött.  

Az ingatlanon tartózkodókat meglepte a TEK

 A most elfogott férfi és társa 2009-ben egy, a Budapest XXIII. kerületében található pénzintézetben az alkalmazottakat és a biztonsági őrt fegyverrel megfenyegette és a készpénz átadására kényszerítette. Ezt követően a megszerzett pénzzel és a biztonsági őrtől elvett fegyverrel távoztak.

TOP 50-es listán lévő körözött csuklóján csattant a bilincs

Társát, Német Zsoltot a rendőrség továbbra is keresi.

Fotó: ORFK

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámokon.

A járvány miatt nem a megszokott maszkban zajlott a bevetés


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.