Szerző: Magyarország Ügyészsége / 112Press 2021. március 17.

Busz előtt büntetőfékezett a Bentley bérlője - letöltendőt kér az ügyészség a balesetet okozó férfira

A busz kamerája által rögzített balesetben senki sem sérült meg. A napra pontosan három éve történt eset vádlottjára letöltendő szabadságvesztést kér az ügyészség. A Blikk információja szerint egy hazánkban széles körben ismert férfi ült a volán mögött.

 

A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én, Budapest, III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le - és felszálló utas hiányában nem állt ott meg.
 
A vádlott záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudált.
 
Dudálással jelezte rosszallását az autó vezetője, mielőtt a busz elé vágott
 
A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatérve intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.
 
Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt.
 
A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.
 
Busz előtt vészfékezett és balesetet okozott a sofőr
 
Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.


A Blikk című bulvárlap megnevezte a férfit, aki szerintük a volán mögött ült.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.