Szerző: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. március 30.

Büntetőfékezett a mentőautó előtt - elvették a vezetői engedélyét

Megkülönböztető jelzést használó mentőautó előtt büntetőfékezett egy 23 éves férfi Martfű külterületén. A rendőrök a helyszínen elvették a férfi vezetői engedélyét.

Egy törteli lakos személygépkocsival közlekedett Martfű külterületén 2020. március 28-án a kora esti órákban, amikor utolért egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőautót. A személygépjármű vezetője meg akarta előzni a mentőautót, ezért a járműve távolsági fényszórójának felvillantásával továbbá hangkürttel többször jelzést adott a sürgősségi ellátást végző autó sofőrjének.

Fotó:  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Miután a 23 éves férfi megelőzte a mentőautót, büntetőfékezett a sérültet szállító gépjármű előtt, aminek a vezetője csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy erőteljesen lassítania kellett. A rendőrök elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a jogsértőt, akit gyanúsítottként kihallgattak.

Fotó:  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Á. András ellen, akinek a rendőrök a helyszínen elvették vezetői engedélyét.

 

A sofőr levele az Országos Mentőszolgálatnak

“Sziasztok! Én voltam az elkövető. Viszont a cikk nem fedi a teljes valóságot, és több apróbb részletet nem tartalmaz, de ez nem mentesít fel semmi alol. A mentős csak megkülönböztető fényjelzést használt, de tisztába vagyok vele, hogy így sem lett volna szabad megelőznöm. Viszont a legfontosabb, hogy büntető fékezés nem történt amivel gátoltam volna a mentő előrehaladását, és eszem ágában sem volt a mentőst hátráltatni. Az bosszantott fel leginkább, hogy miért haladt ilyen lassan (50-60 km/h) miközben sérültet visz. Viszont amit rendkívül szégyellek, hogy a kihalgatáskor közölték hogy beteg sérülséséből adódóan csak ilyen sebbességgel tudott közlekedni. Ez sokkolt, és szó szerint borzalmasan éreztem magam. Beismerő vallomást tettem, elismertem hogy hibáztam, viszont a cikk nem fedi a valóságot. Eszem ágában sincs kitérni a felelőség alol, vállalom a következményeket, hiszen Én hibáztam! Elfogadom Mindenki véleményét, mert ha az én hozzátartozóm ült volna abban a mentőben, én is hasonlóan vélekednék Hozzátok! Ilyet nem szabad csinálni, ezt megtanultam egy életre. Bocsánatot kértem minden érintettől, mert aki hibázott, az egyedül én voltam, és megédemlem a következményeket!”
Ábrahám András

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.