Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. május 16.

Tanulóvezető előtt büntetőfékezett a Toyota Szombathelyen - videón mutatjuk

Nagyon tanulságos felvétel, mivel az oktatóautóban elöl és hátul is volt kamera, így jól látható, hogy a tanulóvezető egyetlen másodpercre sem hátráltatta a Toyota SUV vezetőjét a haladásban.

A szombathelyi rendkívül higgadt rendőr után most egy szintén nagyon higgadt gépjárműoktató néhány másodpercébe is betekintést nyerhetnek olvasóink.
 
 
A felvétel tegnap készült a szombathelyi Rohonci úton és a Petőfi utcában. Nem csak a hangsávnak örülünk, de annak is, hogy első-hátsó kamera rögzítette az eseményeket, így nagyon pontosan felmérhető a közlekedési szituáció.
 
A Toyota SUV vezetőjének reakciója ennek fényében teljesen érthetetlen. A tanulóvezető a belső sávba kanyarodott a Szűrcsapó utcából és dinamikusan haladt a Rohonci úton a Bartók körút kereszteződésig, ahol megállt a lámpánál.
 
A tanulóvezető egy másodpercig sem akadályozta a Toyotát a haladásban.
 
A Toyota ezután a külső sávban érkezett. A lámpa zöldre váltása után a tanuló teljesen normális ütemben indult, majd néhány másodperc múlva a Toyota szabályosan besorolt elé a külső sávból, de ahelyett hogy tovább hajtott volna az üres sávban, inkább - eddig tisztázatlan okból - szinte állóra fékeztette a tanulóautót.
 
A Toyota előtt szabad az út, a sofőr mégis büntetett
 
-Kettes... egyes...  - hallatszik a videón az oktató utasítása, miközben a Toyota először balra, majd jobbra indexel, de ez a metakommunikáció nehezen értelmezhető. Valószínűsíthetően azt jelenti, hogy "húzzál ki a külső sávba, Mazsola!"
 
Az oktató azonban teljesen higgadtan arra utasítja tanítványát, hogy maradjon az agresszor mögött.
 
A kérdés jogos
 
-Ezt most miért kaptam? Oktatás? Ötvennel mentem! - hallatszik a kormánynál ülő fiatal nő hangja és a videón is látszik, hogy teljesen normális tempóban haladt Szombathely belvárosában, senkit nem hátráltatott. (De a videón látottak akkor sem elfogadhatóak, ha a tanuló lassan haladt volna a járművel) Közben egy másik jármű a záróvonalon kanyarodott vissza előtte, ezért a tanulóautó kisorolt a külső sávba.
 
Az eset csattanója: a következő piros lámpánál hosszan álltak a Toyota mögött, így tényleg értelmet nyert a büntetőfékező sofőr akciója. Vagyis pontosan semmi értelme sem volt.
 
Tényleg megérte
 
Természetesen szívesen megosztjuk a Toyota vezetőjének a gondolatait is az esetről, ha elküldi nekünk. Abban is biztosak vagyunk, hogy a rendőrség kikéri tőlünk az eredeti felvételt az eset tisztázása céljából.

Addig is várjuk a véleményeket, amit kérünk emberi hangon megfogalmazni pro és kontra!

Párhuzamos közlekedés

KRESZ 36.§ (4): "Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos."

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.