Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály Videó: Isis-Com/Időkép/112Press 2023. április 27.

Haláleset Szombathelyen - megvárta az asszony, amíg senki nem érkezik a járdán

Fontos dolgok láthatók egy időjárást figyelő kamera felvételén, ami abba az irányba néz, ahol szerdán egy középkorú asszony a mélybe zuhant egy harmadik emeleti erkélyről. A mentők három perccel az eset után a helyszínen voltak.

Szándékosan ugrott ki egy társasház erkélyéről egy negyvenes éveiben járó asszony Szombathelyen, a Bejczy István utcában.  Az Isis-com időjárást figyelő kamerájának felvétele alapján azonnal járókelők siettek a segítségére.

(A videó-összeállításunk itt tekinthető meg, ha az "öngyilkosság" szóra aktiválódó szűrők miatt a böngészőben nem jelenik meg a videó-ablak.)

Az eset 19 óra 19 perckor történt. 19 óra 22  perckor, azaz három perccel később pedig megérkezett az első mentőautó a helyszínre. A nő életét a gyors és szakszerű beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni, ő a helyszínen elhunyt.

- A haláleset körülményeinek tisztázására a Szombathelyi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított – válaszolt kérdésünkre Cser Zsófia rendőr százados, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.  Ebből a válaszból kiderül az is, hogy az idegenkezűség gyanúja nem merült fel az eset kapcsán.

Erkélyről esett a járdára egy nő Szombathelyen - nem sikerült megmenteni az életét

A rendőrség sátrat állított a holttest fölé a forgalmas belvárosi utcában a vizsgálat idejére.

Úgy tudjuk, hogy egészségügyi probléma áll az öngyilkosság hátterében. Szeretnénk arra is felhívni a figyelmet, hogy pont ezért az asszony valószínűleg nem tudott racionálisan gondolkodni. Ő sem a családtagjainak, sem az utcán közlekedőknek nem akart fájdalmat okozni, vagy ártani.

A kamerafelvételen még egy dolog szembetűnő. A 30 másodpercenként készülő képkockákon látszik, hogy a nő többször is kinézett az utcára az erkélyről. Bár ez már soha nem fog kiderülni, de megítélésünk szerint megvárta azt a pillanatot, amikor senki nem érkezett az erkély előtti járdán, majd átcsúszott a korlát felett és lezuhant.

Erkélyről zuhant a járdára egy nő Szombathelyen - nem sikerült megmenteni az életét

Évente Magyarországon több tízezer ember agyában fogalmazódik meg a gondolat, hogy nincs tovább, be kellene fejezni az életet. Rengetegen vannak, akik olyan ok miatt jutnak erre az elhatározásra, amin valójában lehet segíteni, vagy azt a nagyon komolynak gondolt problémát át lehet vészelni és át lehet lépni rajta. Ha nézőink közül valakinek a fejében komolyan megfordul az öngyilkosság gondolata, akkor kérjük, hogy mielőtt cselekszik, próbáljon beszélni az érzéseiről olyannak, akiben megbízik. Ha pedig nincs ilyen, akkor nyugodtan hívja a 116-123-as telefonszámot. (Videónkban elhangzik egy 80-as telefonszám is. Az jelenleg nem elérhető. Mind a két számot felhívtuk, hogy teszteljük, működnek-e.)

Nincs vele veszíteni valója, de próbálja meg kibeszélni magából a bánatát, a félelmét, az érzéseit.  Lehet, hogy ezután sem változik a véleménye, de mi pl. rengeteg olyan embert ismerünk, aki korábban megpróbálkozott az öngyilkossággal, de időben rátaláltak, segítséget kapott és azóta is köztünk él, nagyon sok esetben boldog szülőként, kreatív vállalkozóként, vagy kiegyensúlyozott, de társaságkerülő emberként a macskája, vagy a kutyája társaságában. Megismételjük: a beszélgetéssel nincs veszíteni valója annak, aki a halálra készül. Így kérjük, adjon még egy esélyt az életnek!

Lelkisegély telefonszám


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.