Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. szeptember 19.

Szándékosan lépett vasúti munkagép elé egy 32 éves nő Szombathelyen - azonnal meghalt

Szombathely-Szőlős megállóhelyen ült a peronon elhelyezett padon egy nő hétfőn délelőtt. Egy nagy sebességgel haladó munkagép érkezésekor a nő felállt, majd lehajtott fejjel beugrott a sínpár közé. Az ütközés pillanatában meghalt.

Több szemtanúja is volt egy öngyilkosságnak a Szombathely-Szőlős vasúti megállóhelyen hétfőn délelőtt.
 
Az elmondások alapján a 32 éves nő a padon ült, mellette volt a táskája. Amikor egy vasúti munkagép érkezett kb. 100 km/órás sebességgel, akkor a nő felállt, majd határozott léptekkel a peron széléhez ment és beugrott a munkagép elé.
 
Innen indult a halálba a 32 éves szombathelyi nő
 
A nő az ütközés pillanatában elhunyt, a munkagép hosszan tolta maga előtt a holttestet.
 
A munkagép hosszan tolta maga előtt az asszony testét
 
Búcsúüzenetről nincs információnk. Úgy tudjuk, hogy a nő huzamosabb ideje egészségügyi kezelés alatt állt, feltehetőleg ennek lehet köze az öngyilkosságához.
 
Rendőrök az öngyilkosság helyszínén
 
A vasúti forgalom több órán keresztül állt az érintett Szombathely - Szentgotthárd szakaszon.
 
A felsővezetékek karbantartásához és javításához használatos munkagépről legalább hárman voltak szemtanúi a nő utolsó ugrásának, egy ember pedig akkor nézett oda, amikor a nő már közvetlenül a munkagép előtt állt.
 
A vasúti munkagép kb. 100 km/órás sebességgel gázolta el az öngyilkos nőt Szombathely-Szőlős megállóhelyen
 
Közülük mindenkit nagyon megviselt a haláleset. Egyikőjük azt mondta, hogy a tehetetlenség is borzasztó érzés, hiszen másodpercekkel korábban már tudni lehet, hogy egy ember élete véget ér a sínek között, de semmit nem tehetnek ellene.
 
 
A GYSEV munkatársainak a helyszíni szemlét követően 70 méteres pályaszakaszt kellett  "rendbe hozniuk" és fertőtleníteniük a vasúti forgalom megindítása előtt. Talán nem kell részleteznünk, hogy mennyire embert próbáló feladat ez és mennyire megviseli azokat, akiknek ezt meg kell csinálniuk.
 
Utómunkálatok a vasúti forgalom újraindítása előtt
 
A helyszíni szemle ideje alatt nem működött a közeli vasúti átjáró fénysorompója. Sok autóvezető lassítás nélkül hajtott át az átkelőn, de sokan voltak olyanok is, akik megálltak és körülnéztek áthaladás előtt.
 
Sok járművezető lassítás nélkül hajtott át a síneken
 

Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

 

Lelkisegély telefonszám

 

 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.