Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. február 22.

Videó: Érkező vonat elé hajtott egy KIA Szombathely határában - megállt a szerelvény

A vonat a kikapcsolt fénysorompó miatt 15 km/órás sebességgel érkezett, a KIA vezetője pedig úgy ítélhette meg, hogy a szerelvény még messze van. Már ha észrevette egyáltalán.

Videónkon látszik és hallatszik, hogy a vonat vezetője fékez és hangjelzést is ad. A személyszállító vonat megállt az átkelő előtt, pedig normál esetben haladhatott volna.
 

 

A KIA vezetője talán fel sem fogta, hogy mit tett. A járműben nem egyedül utazott.

Ha a fénysorompó nem működik, akkor a vasúti átjáró előtt meg kell állni. Ezután a vasúti átjáróra akkor szabad ráhajtani, ha a jármű vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű nem közeledik, vagy ha a forgalmat vasúti jelzőőr, rendőr irányítja. Ez a mostani esetben nem történt meg.

Öngyilkosság miatt tartott a helyszíni szemle

A fénysorompó azért nem működött, mert egy gázolás miatt tehervonat állt az átkelő közelében és tartott a helyszíni szemle. A vasúti forgalom a másik sínpáron, csökkentett sebességgel haladt.

Érkező vonat elé hajtott egy KIA Szombathely határában - megállt a szerelvény

Időközben megtudtuk, hogy egy szombathelyi, harmincas éveiben járó férfi lett öngyilkos a síneken.  A férfi egy közeli gyárban dolgozott. Pénteken este besétált a nyílt pályára és lefeküdt a sínre. Az érkező tehervonat vezetője nem tudta megállítani a szerelvényt.

Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Lelki segély telefonszám: 116-123


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.