Frissítve: 2013. augusztus 02.

Öngyilkos robbantás a vasúti aluljáróban, Szombathelyen

Gázpalackokkal robbantotta fel autóját és saját magát egy Vas megyei férfi hétfőn hajnalban Szombathelyen, a Zanati úti aluljáróban.

Frissítés 2012.04.07. 10.30
Már biztos, hogy nem hirtelen felindulásból követte el a tettét a vállalkozó. Több búcsúlevelet is hagyott és kiderült, többszörösen bebiztosította a halálát.
A Katasztrófavédelem szemtanúkat keres.

Frissítés 2012.04.02. 21.10
A robbanás pillanatát örökítette meg távolról Olvasónk. A képen jól kivehető a rendőrautó fényvisszaverő csíkozása. (A híd alatt átnézve, középen). Úgy tudjuk, a rendőrök helyszínre kiérkező felettese a helyzet felmérése után annyit mondott beosztottainak: "Újjászülettetek!"

A 112 Press beszélt B.Z. szomszédjával is.

-"„Nem akarom elhinni, hogy öngyilkos lett! Nagyon jó szomszéd volt, szinte minden nap beszélgettünk, semmi előjelét nem láttam a tragédiának. Úgy tudom nem voltak anyagi gondjai, hajnaltól estig dolgozott. A birtokát is meg lehet nézni, mindenhol példás rend van, gondozott állatokkal és növényekkel ”"- mondta el Molnár Jenő, a telekszomszéd.

B.Z. néhány hónapja egyedül élt a nagy birtokon. Alsó tagozatos kislánya a hétvégén is meglátogatta édesapját. A szomszédja szerint teljesen normális, hogy B.Z. hajnalban indult Szombathelyre, a gázpalackokat pedig talán valamelyik üzletébe vitte, fűteni. Ha valóban öngyilkos lett, akkor nem elképzelhetetlen, hogy a férfinek menet közben borús gondolatai támadtak és egyre jobban belelovalta magát, majd megnyitotta a gázpalackokat és tüzet gyújtott. (Ennek ellentmond, ha a rendőrök valóban találtak búcsúlevelet, mivel az utóbbi esetben tervezett cselekedetről volt szó.)

Salköveskút települést hat nappal korábban egy másik tragédia is megdöbbentette. Öngyilkos lett a helyi "TSZ" egyik vezetője. Ő vonat elé állt. A TSZ, amit igazgatott B.Z. birtokának szomszédságában található.

Korábban írtuk
Égő utasterű autóra figyeltek fel rendőrök hétfőn hajnalban, öt óra előtt pár perccel a Zanati úti aluljáróban, Szombathelyen. Azonnal a gépkocsihoz siettek, amiben bent ült a vezető. A nyugat.hu információi alapján a rendőrök megpróbálták kinyitni az Opel ajtaját, de az zárva volt. A sofőr pedig láthatóan nem akart kijutni a járműből. Úgy tudjuk, az egyik rendőr valamivel betörte az ablakot, hogy ott húzza ki a tiltakozó sofőrt, de nem járt sikerrel, ezért visszarohantak poroltóért. Ekkor robbant fel a jármű. A benne ülő Vas megyei férfi azonnal meghalt. A rendőrök életét pedig az mentette meg, hogy éppen akkor nem álltak az autó mellett.

Információink szerint öngyilkos robbantás történt. A jármű csomagterében három gázpalack volt, a férfi készült a tettére. Arra nincs magyarázat, miért állt a híd alá a város legforgfalmasabb útján, feltehetőleg a figyelmet akarta felhívni magára. A robbanás után felcsapó lángok jármű fölötti hídon lefektetett síneknél is magasra csaptak. Egy vasúti dolgozó 200 méterről látta, hogy tűz van a hídon, de nem sejtette, hogy a híd alól csapnak fel a lángok.

A robbanás miatt a hidat is meg kell vizsgálni, nem szenvedett-e sérülést. Az elsődleges adatok alapján nem, de már elindultak a vasúttársaság emberei, hogy alapos vizsgálatnak vessék alá a hidat.

Meg nem erősített információink szerint a három gyermekes áldozat egy tehetős vállalkozó volt, akit néhány éve az egyik legjelentősebb Vas megyei díjra is jelöltek. A közelmúltban értesült egy családi életét befolyásoló hírről, feltehetőleg emiatt követte el borzalmas tettét. A robbanás után szárnyra kapott pletykák szerint egy elbocsátott vasutas akarta magára robbantani a vasúti hidat, de az általunk begyűjtött adatok alapján ez nem igaz.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.