Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; Fotó,videó:112Press 2018. június 19.

Mozgalmasan ünnepelték a vasvári tűzoltók a 135 évüket - videók

Sok fotóval és videókkal mutatjuk meg a 135 éve fennálló Vasvári Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület jubileumi ünnepségét. Az ünneplés nemcsak a jubileumnak, hanem az új tűzoltógépjárműnek és a tűzoltó laktanyába visszakerült Szent Flórián szobornak is szólt.

A jubileumi esemény ünnepi szentmisével kezdődött, majd a tűzoltók felsorakoztak a templom előtti téren. Elsőként Tóth Balázs, Vasvár polgármestere mondott beszédet (a videóban 4:06-tól), majd V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő köszöntötte az évfordulójukat ünneplő tűzoltókat (8:32).

A jelenlévők Vargyainé Kántor Veronika előadásában hallgathatták meg Erdély Ernő Tűzoltó című versét (16:43). Ezt követően Seper András tűzoló ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese mondott beszédet (19:03).

Az ünnepi beszédeket után Tengan Sebastian atya megáldotta a vasvári tűzoltók nemrégiben vásárolt Steyr gépjárműfecskendőjét. Az „új” tűzoltójárművet pezsgős felavatásban is részesítették a lánglovagok.

Ezt követően tűzoltó esküt tettek az egyesület legújabb tagjai és megújították esküjüket a régiek, majd a plébános őket is megáldotta.

2018.06.16.Vasvár

Az ünnepségen Szent Flórián emlékérmet adott át Kelemen Zsolt, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke Németh Lászlónak, a Vasvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának, majd Kelemen Zsolt alelnök és Kovács András a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség elnöke adtak át elismeréseket.

2018.06.16.Vasvár

Elismerést vehetett át a vasvári tűzoltók médiában való megjelenítéséért Pogács Mónika újságíró illetve Tánczos Mihály, a 112 Emergency Press Hírügynökség vezetője.

2018.06.16.Vasvár

Az ünnepélyes ceremóniát követően a tűzoltók fúvószenekari kíséret mellett elvonultak a tűzoltóság előtti térre, közben megkoszorúzták az egyesület alapítójának, Barabás Istvánnak szobrát.

2018.06.16.Vasvár

A jubileumi nap résztvevői az ünnepség után sem maradtak program nélkül, délután a tűzoltók különféle bemutatóit nézhették meg.

135 éves évfordulót ünnepeltek a vasvári tűzoltók



Elismerések átadása Vasváron a tűzoltóegyesület 135 éves fennállása alkalmából



Mentési bemutató Vasváron, a Kaszás közreműködésével




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.