Barion Pixel
2017. június 13.

Felgyújtották a kaptárak törmelékeit a 74-es főút mellett

A kaptártörmelékek elégetése mellett döntöttek a baleset helyszínén, ahol a méhek miatt még mindig nem lehetett megközelíteni a balesetet szenvedett teherautót. A méhészek befogtak több családot is, de a kiömlött méz további rovarokat csal a helyszínre. Több órája zárták le a forgalom elől a 74-es főút érintett szakaszát Vasvár és a pácsonyi elágazó között.

t10

Frissítés:

Információink 27 méhcsaládot szállított a Nissan. Több tűzoltót is megcsíptek a méhek, legutóbb pár perce a szeme sarkát csípte meg vasvári tűzoltónak egy rovar, 250 méterre a baleset helyszínétől.


t2
Több méhcsalád is elszabadult Vasvár közelében, amikor a 74-es főúton egy kaptárokat szállító utánfutó kavicsszállító billencs elé került. Mindkét jármű árokba hajtott, az utat törmelék borítja, a levegőben méhek keringenek.

3e5daa54

A Mosonmagyaróvárról induló kaptárokat szállító Nissan gépjármű vezetője elismerte a felelősségét a balesetért. Mint mondta, az utánfutó szitálni kezdett, így került a szemből érkező, Vasvár felé tartó MAN billencs elé. A teherautó kavicsért ment, üres volt. Az ütközés után a Nissan és a MAN is árokba került, a balesetben senki nem sérült meg.

Kamion és méheket szállító utánfutós jármű ütközött Vasvárnál

A helyszínre már méhész is érkezett és kaptárokat helyezett el a baleseti helyszínen, de a környéken még sok a méh. A MAN szerelői is a helyszínre érkeztek, de egyelőre nem álltak neki a kerékcserének a méhek miatt. A tűzoltók a tervek szerint vízfüggönnyel tartják majd távol a méheket a szerelőktől, ha nem sikerül befogni a királynőt.

m5

A helyszínen teljes útzár van életben, de sok járművezető trükkösen megkerüli a lezárást és egy mellékúton tér vissza a 74-es főútra, ahol a domb aljánál már nem tudnak tovább menni és kénytelenek visszafordulni.
 

Korábban írtuk:

Az elszabadult méhek miatt egyelőre nem tudják megkezdeni a műszaki mentést s vasvár közelében történt balesetnél a 74-es főúti. Méhbefogó érkezik a helyszínre, teljes útzár van, a forgalmat rendőrök terelik.

b8612325

A katasztrófavédelem közleménye:

Egy utánfutós gépkocsi és egy kamion ütközött össze a 74-es főút 69-es kilométerszelvényénél, Vasvár térségében. A gépkocsi méhkaptárakat szállított, amelyek az úttestre kerültek, a kamion pótkocsija pedig az árokba fordult. A vasvári önkormányzati tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoznak a helyszínen.

Kavicsszállító és méheket szállító utánfutós jármű ütközött Vasvárnál



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.