Barion Pixel
2017. október 17.

Erdőbe repült az Opel motorja - kamionnal ütközött félfrontálisan

Az Opel kisodródott egy kanyarban és a padkáról visszatérve egy kamion bal elejének ütközött. Az autó motorja több, mint 30 métert repült a fák között. A sofőr ülése is kiszakadt a helyéről.

 

 

Korábban írtuk:

DSC_1802

A Gersekarát felől Vasvár irányába tartó Opel a kamionsofőr elmondása alapján már egy jobbra ívelő kanyarban kisodródott. A személyautó sofőrje ekkor még az úton tudta tartani a járművet, de aztán letért a padkára és egy hirtelen kormánymozdulattal visszatért az útra és a megpördülő autó a jobb elejével ütközött az előle az út szélére húzódó, Gersekarát felé tartó Volvo kamion bal elejének.

DSC_1859

Az ütközéstől az Opel motorteréből szinte kirobbantak az alkatrészek és szétszóródtak a környéken. A motor berepült a fák közé, az akkumulátor 35 métert repült abba az irányba, ahonnan az autó érkezett és az árokszélre csapódott.

DSC_1814

A kamionsofőr a legrosszabbtól tartva sietett a roncshoz, ahol a vezetőülés helyén semmit nem talált a vétlen vezető. Az Opel sofőrje a hátsó ülésnél feküdt és először nem reagált a szólongatásra, de aztán megszólalt: "Eltört a lábam!"

DSC_1827

Ebben a szituációban egy ilyen mondatnak örülni kell, hiszen nem sokon múlt a sofőr élete. A férfiért mentőhelikopter érkezett és nem is kellett rá sokat várni, hiszen Szombathelyről indult, ahova nem sokkal korábban Őriszentpéterről szállított be egy életveszélyesen sérült kerékpárost. A helikopter délelőtt is Vas megyében járt, akkor a 8-as főútról vitt a szombathelyi kórházba egy súlyosan sérült kislányt. (Arról a balesetről is részletesen beszámoltunk.)

DSC_1851

A helyszínelés és műszaki mentés idején teljes útlezárás volt érvényben, a rendőrség elterelte a forgalmat. A helyszínről vasvári tűzoltók és a közút munkatársa takarította el a törmeléket és romokat.

DSC_1853

A nehéz motort autómentő csörlőzte ki az erdőből, tűzoltók segítségével, akik a kisebb alkatrészeket is összegyűjtötték a fák között.

Kamionnal ütközött félfrontálisan egy Opel Gersekarát és Vasvár között




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.