Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó: 112Press 2021. június 09.

Vascsővel, stokival, golyóstollal bántalmazták zárkatársukat

A Szombathelyi Járási Ügyészség két ügyben is súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azokkal a más ügyben elítélt férfiakkal szemben, akik a vád szerint a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben bántalmazták a zárkatársukat, súlyos sérüléseket okozva.

(Korábban részletesen beszámoltunk egy szintén szombathelyi ügyről, ahol az ellenőrzés lazaságát kihasználva három elítélt több nap alatt halálra kínzott egy betöréses lopásért elítélt férfit. Mindhárom vádlott életfogytiglanit kapott.)

Az egyik ügyben a vádirat szerint az erőszakos többszörös visszaeső vádlott 2019. augusztusában szóváltást követően az ágyban neki háttal fekvő sértettre támadt, őt hátba rúgta, majd a zárkában lévő emeletes ágy létrájának egyik vascsövével is
többször megütötte a végig fekvő helyzetben lévő zárkatársát és okozott neki nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket.

Négy fős cella Szombathelyen egy kiürítési gyakorlaton

A másik ügyben a vádirat szerint a többszörös visszaeső vádlott 2020. augusztusában szóváltást követően egy, a zárkában rendszeresített székkel (stokival) akarta megütni a zárkatársát, akinek sikerült a vádlott lábát megfogni. A vádlott azonban ekkor többször ököllel fejbe ütötte őt, majd egy zárkában lévő bútorlappal is többször megütötte a sértettet.

A kép illusztráció Fotó: 112Press

Miután a vádlott a sértettet az ágyra lökte a fejét egy golyóstollal többször megszúrta, ezután pedig a lábánál fogva lerántotta a földre. Miután a sértett a fürdőbe menekült a vádlott követte őt és ott is többször arcul ütötte.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A szombathelyi börtön egyik folyosója - Fotó: Tánczos Mihály

Mindkét ügyben a járási ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

(A képek illusztrációk. Szombathelyen, de más események alkalmával készültek.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.