Szerző: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda / 112Press 2020. május 29.

Szexrabszolgaként dolgoztatták és kínozták a lakásotthonból elcsábított lányokat

A kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatalok örültek, hogy egy férfi kedvesen bánik velük. De hamarosan már megkínzott szexrabszolgaként dolgoztak. Egy kiskorú lánynak több csontját is eltörték, illetve pénzért adták-vették a fiatalokat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztálya személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, erőszakkal, fenyegetéssel, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást F. Mihály 31 éves és F. Sándor 25 éves abonyi, valamint F. Mihály 50 éves szolnoki lakosok ellen.

A rendőröket már nem akarta hosszabbítókábellel verni a férfi

A 31 éves férfi 2017 tavaszán szerelmi kapcsolatot színlelt egy lakásotthonban nevelkedő lánynak, aki emiatt hozzá költözött. F. Mihály néhány hét együttélés után megpróbálta rábeszélni barátnőjét, hogy dolgozzon neki prostituáltként, azonban a sértett ebbe nem ment bele. Ezt követően valamilyen kábító hatású szert itatott a lánnyal, akinek így megtörte az akaratát, és egy hónapon keresztül dolgoztatta.

A rendőrök finomabban teperték le őket, mint ők a lányokat

A szexuális szolgáltatással szerzett összes pénzt elvette tőle, és abból tartotta el magát. A nőt F. Mihály és testvére –, aki a nő szállításában és esetenként a felügyeletében is részt vett –, F. Sándor is többször fenyegette, alkalmanként meg is verték.

A férfi megtudhatta, milyen az, ha kényszerből kell beállnia egy pózba

A sértettet Olaszországba is kiutaztatták, ahol szintén szexuális szolgáltatást kellett nyújtania, és e bevételét is teljes egészében elvette tőle a 31 éves férfi. A lány egyszer egy rövid időre megszökött. Ezt követően a férfi egy hosszabbítókábellel testszerte megostorozta, majd egy éjszakára egy székhez kötözte.

NNI6

Az abonyi férfi 50 éves szolnoki apja is bizonyíthatóan legalább négy alkalommal kényszerítette prostitúcióra a nőt, akit tudtán kívül 2017 nyarán 40 ezer forintért el is adott az egyik ismerősének. A sértett végül 2017 őszén tudott kiszolgáltatott helyzetéből szabadulni.

NNI5_0

A 31 éves F. Mihállyal szemben azért is eljárást folytat a KR NNI, mert 2019 májusában egy lakásotthonban nevelkedő kiskorú lánnyal ugyancsak szerelmi kapcsolatot színlelve megismerkedett, aminek hatására összeköltöztek. Néhány hét után mindenféle előzmény nélkül összeverte a sértettet, akit – érzéseit, illetve félelmét kihasználva – elkezdett prostituáltként dolgoztatni. Tőle az összes megkeresett pénzt elvette.

Kuncsaftja szöktette meg a lányt

A kiskorú lány – akinek életkorával tisztában volt F. Mihály – többször is megpróbálta megtagadni a munkát. Ilyenkor hosszasan és brutálisan bántalmazta őt a férfi, ezzel több csontját is eltörte. A sértettet hamis életkorral és névvel egy szextárskereső oldalra is beregisztrálta, és így közvetítette ki az ügyfeleknek. Az egyik kuncsaft – felismerve a lány kiszolgáltatott helyzetét és valós életkorát – segített neki végül megszökni, valamint kórházba is szállította.

NNI1_0

A KR NNI Bűnszervezetek Elleni Osztályának munkatársai, a KR Bevetést Támogató Osztály rendőreivel közösen 2020. május 26-án hajnalra összehangolt akciót szerveztek, amely során mindhárom férfit elfogták. Az otthonaikban tartott kutatás során számos, a bűncselekményekkel összefüggő tárgyi bizonyítási eszközt, mobiltelefont, zálogjegyet foglaltak le a nyomozók, majd az előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették őket. A rendőrök kezdeményezték a gyanúsítottak letartóztatását.

Megjegyzés


A cikk sajnos választ ad néhány körözésre is, amikor gyermekotthonból, nevelőotthonból eltűnt gyermeket, fiatalt keresnek. A gyerekek vágynak a szeretetre és ha ezt valaki megvillantja előttük, akkor könnyen döntenek úgy "saját akaratukból", hogy inkább a kedves férfihoz költöznek.

A lila köd azonban hamar felszáll és a bűnözők akár gyermekeket is befognak szexrabszolgának, hogy termelje a betevőt a mohó családnak. A tiltakozást pedig kemény eszközökkel verik le, szó szerint betörik a fiatalokat és ha kell, egyesével törik el a csontjaikat, amíg be nem adják a derekukat, vagyis az ágyékukat.

Nehéz elképzelni, milyen szenvedésen mennek át ezek a lányok, miközben többen szemet hunynak a látottak felett. Vannak kuncsaftok, akik pontosan tudják, hogy gyereklányon élik ki a vágyaikat és az összevert testét látva talán ők sem fogják vissza magukat. Még az is lehet, hogy ők elhiszik: ezek a gyerekek ezt szeretnék, ezt akarják, erre vágynak. Hogy minél keményebben, minél durvábban erőszakolják meg őket.

Szerencsére vannak kivételek, ahogyan az a férfi is, aki szexelni akart ugyan, de amikor szembesült vele, hogy kit közvetítettek ki neki, akkor megszöktette és kórházba vitte a lányt.

Csellengő - ez a szó nem fejezi ki igazán azt a veszélyt, amivel a szeretetet, szerelmet kereső, igazi családjuktól elszakított fiatalok szembesülnek, miután meglógnak a nevelőotthonból. Úgy gondolják, hogy a nagyvilág csak jobb lehet. De azonnal szabad prédává válnak.

A lányokkal elkövetett borzalmak elolvasása után a rendőrök által "összehajtogatott", motorháztetőre döntött elkövetőket látva néhány emberben valóban perverz gondolatok fogalmazódhatnak meg, hogy még mit kellene velük csinálni. És nehéz ilyenkor őszintén azt kérni az olvasóktól, hogy a véleményüket emberi hangon fogalmazzák meg...

 

 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.