2019. augusztus 13.

Utazó bűnöző és névtelen, rosszindulatú feljelentő ellen emeltek vádat

Hét megyében közel negyven helyre tört be a csapat, egyik tagjukat elfogták és vádat emeltek ellene. Egy másik esetben egy férfi névtelen levélben tett bejelentést, miszerint egy konkrétan megnevezett nő a lakásán kábítószert tart és értékesít.

A Szombathelyi Járási Ügyészség utazó bűnözővel szemben emelt vádat lopás bűntette és más bűncselekmények miatt.
A vád szerint a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfi 2017. december közepétől 2018. január közepéig terjedő időben eddig ismeretlenül maradt társaival a Dunántúlon – Vas, Zala, Fejér, Somogy, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megyékben - tört be családi házakba és 38 sértettnek összesen több mint 7.900.000 Ft kárt okozott. 4 esetben a bűncselekmény kísérleti szakban maradt. Esetenként a vádlott szállította a bűncselekmények helyszínére a társait.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, továbbá azt indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat a közúti járművek vezetésétől. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy kötelezze a bíróság a vádlottat a nyomozás során felmerült 5.603.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére.

A járási ügyészség abban az esetben, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalásról való jogáról, 4 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Hamis vád

A Szombathelyi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a más ügyben letartóztatását töltő férfival szemben, aki névtelen levelet küldött a Szombathelyi Járásbíróságra, melyben valótlanul azt állította egy nőről, hogy a lakóhelyén és tartózkodási helyén kábítószert tart és értékesít.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a nyomozást elrendelte és megállapította, hogy a névtelen bejelentést a vádlott tette, aki kihallgatása során elmondta, hogy nincs tudomása arról, hogy a feljelentett személy bárhol kábítószert tart. A nyomozás pedig kizárta, hogy a feljelentett kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt követett el.

A Szombathelyi  Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.