Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség / 112Press / Fotó: Vasvár Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 2024. március 13.

Lopott Nissanból repült ki és fejre esett az ittas férfi Csipkereken - vádat emeltek ellene

Az autóban hagyott indítókulcs csábította kalandra a férfit 2023. júniusában. A lopott autóval balesetet szenvedett és mivel nem használta az övét kizuhant a járműből és egy szemtanú elmondása alapján az arcára érkezett. Mentőhelikopter szállította kórházba. Túlélte, most vádat emeltek ellene.

Az esetet a 112Press írta meg tavaly nyáron. Az ügyészség mai közleménye alátámasztja az általunk megtudott részleteket.

A Szombathelyi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023. júniusában, egy kemenesháti községben parkoló nyitott autót – aminek indítókulcsa a személygépkocsiban volt – használt jogtalanul, azt közepes fokban ittasan vezette a faluban.

Vádat emeltek a Csipkereken lopott autóval balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült férfi ellen Fotó: Vasvár Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A vádlott az ittassága miatt elveszítette az uralmát a gépjármű irányítása felett, majd az árokban nekiütközött egy beton hídfőnek, a hídon várakozó személygépkocsinak, majd egy beton villanyoszlopnak, végül az útárokban állt meg.

Az elkövető – mivel a biztonsági övét nem használta – az ütközés következtében a gépkocsi mellé esett és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Vádat emeltek a Csipkereken lopott autóval balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült férfi ellen Fotó: Vasvár Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlott közúti járművezetéstől eltiltását is indítványozta, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni - adott tájékoztatást a Vas Vármegyei Főügyészség.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.